Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2504.47
BIST 100
9455.84
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Devlet, sosyal adaletçi olmalı

Devlet, sosyal  adaletçi olmalı
31 Aralık 2021 12:45:47

MUHTEREM din kardeşlerim. İslamî iman esaslarına inandığını söylediği halde yüreğiyle iman etmemiş olan kişiye Münafık denir. Yüce Rabbimiz, Münafıkların Şanlı Peygamberimiz'e(S.A.V.) gelip “Sen Allah’ın elçisin” demelerini yalancılıkla niteliyor. Çünkü onlar hakikatte doğru olan bu sözlerini inanarak söylememişlerdi: “Münafıklar sana geldiklerinde: Şahitlik ederiz ki sen Allah’ın Peygamberisin, derler. Allah da bilir ki sen elbette, O’nun Peygamberisin. Allah, münafıkların kesinlikle yalancı olduklarını bilmektedir.” (Münafikûn 63/1)

Ana muhalefet partisi ve lideri, halen yürürlükte olan zalim ve sömürücü “ Para sistemi ve faize dayalı ekonomi düzeni”ne karşı mı? Şikâyetçi mi? Bu alanda bir devrim yapmayı vaat edebiliyor mu?

Yardıma fırsat yok ki!

Bu zalim sistem altında hükümetin 2022 bütçesinde faiz ödemelerine 240 milyar ayrıldığını bilmiyor muyuz? Borç ve faiz bataklığında çırpınan ülkemizde çitçimize ücretsiz elektrik verilebilir mi?

Tarım ve hayvancılığın daha bir hayati ve stratejik önem kazandığı dönemimizde çitçilerimize yalnızca elektik değil, mazot, ilaç ve gübre de ücretsiz verilmelidir. Ama hükümet ancak faize para yetiştirebiliyor.

Ana muhalefet ve lideri ‘Çiftçiye Ücretsiz Elektrik’ vereceğiz şeklinde vaat ederken doğru ve olması gereken bir vaat yapıyor ama bu vaat, inanılarak değil münafıkça yapılıyor. İktidara, Yeni Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ve benzeri atılımlarında “parayı nereden bulacağını” soran ana muhalefete, parayı nereden bulacağı sorulmaz mı?

Eğer onlar, bilgi ve bilinçle “Biz devrim yaparak bu zalim faiz düzeninin sonunu getireceğiz ve faizcilere akıtılan parayı da çiftçimize aktaracağız” diyebilseler ve bunu nasıl yapacaklarını dile getirebilselerdi, biz temelde münafıkça olan bu vaatlere bile inanabilirdik.

Ama heyhat…

Devletin sorumluluğu

Sosyal adalet ve refahın belirli egemen zümrelere değil bütün topluma yayılabilmesi için Devletin birinci derecede amacı sosyal adaletçi bir siyasetle milleti yönetmek olmalıdır.

İslamî olan ve Allah’ın rızasına götürecek olan uygulama da budur. Allah yenilen, içilen ve ihtiyaç duyulan nimetler anlamına rızkı insanlar dahil tüm canlılar için üstlenmiştir ve fiilen de vermektedir. Rızkın sahiplerine ulaşması için aracılık yapmak ve engellerin kaldırılmasını sağlamak da hepimizin görevidir. Yaratılış özelliklerini koruyan insan doğası da bunu gerektirmektedir.

Almanya her vatandaşına 20 bin Avro vermeyi planlamakta. Bunun şimdilerdeki bir örneği de Almanya’da verilmektedir.

Alman hükümeti 18 yaşını dolduran her bir genç Alman vatandaşına, üretime katkı verici atılımlar yapmaları için karşılıksız 20 bin Euro vermeyi planlamaktadır.

Sadece bir senaryo!

Hulasa çiftçiye elektriği ücretsiz vermek iyi bir senaryodur ama bu vaadi yapanların önce yürürlükteki sömürücü zalim para-faiz düzenine karşı çıkması ve böylece kaynak oluşturması gerekir.

Var edici ve sonuç alıcı sebeplerine yapışmaksızın vaatte bulunanlar, vaatlerini çiğnemek zorunda kalırlar ki Rabbimiz bundan sakındırmakta ve şöyle buyurmaktadır: “Verdiğiniz sözü de yerine getirin. Çünkü verilen söz, sorumluluğu gerektirir. Ölçtüğünüz zaman tastamam ölçün ve doğru terazi ile tartın. Bu, hem daha iyidir hem de neticesi bakımından daha güzeldir. Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur.” (İsra 17/34-36)