Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2505.98
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Devlet, fırsatçıları bitirecek

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle beraber dünya genelinde tedarik zincirinde ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Mahmut Barut, "Üretime odaklanan ve vatandaşımızın zarar görmemesi için gerekli çalışmaları yapan devletimiz, her dönemde karşımıza çıkan fırsatçılara da gerekeni yapacak." dedi.
Devlet, fırsatçıları bitirecek
04 Temmuz 2022 10:40:20
Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle beraber dünya genelinde tedarik zincirinde ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Mahmut Barut, "Üretime odaklanan ve vatandaşımızın zarar görmemesi için gerekli çalışmaları yapan devletimiz, her dönemde karşımıza çıkan fırsatçılara da gerekeni yapacak." dedi.

Haber: Özlem Doğan

Başta pandemi olmak üzere Rusya-Ukrayna krizi, petrol fiyatlarının yükselmesi gibi sorunlar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de ekonomik olarak etkiledi. Vatandaşın yükünü azaltmak için alınan önlemler alınırken, geçtiğimiz hafta yapılan ara zamla asgari ücret 5500 TL’ye çıkarıldı. Devlet ekonomik sıkıntıları sona erdirmek için mücadele ederken vatan hainliğine varan fırsatçılar market ve pazar ürünlerinde, kira fiyatları ve ikinci el oto piyasasında hiç durmadan fiyat yükselterek ve değerinin üstünde fahiş fiyat artırarak vatandaşın elini ve cebini yakıyor. Artan enerji fiyatları bahanesiyle halkın cebine göz diken ve durdurulamaz bir şekilde devletin tüm indirimlerine rağmen fiyat artırarak iktidarı zor duruma düşürmeyen çalışan fırsatçıları ve son ekonomik gelişmeleri DEİK Türkiye-Sudan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Mahmut Barut Milat’a değerlendirdi.

mahmut barut foto_906cb768074c075da2b35fc764fc444d.jpeg

Dünya genelinde sorun yaşanıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle beraber dünya genelinde tedarik zincirinde ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Mahmut Barut, “Devletimiz bu sorunları önceden tespit edip gerekli tedbirleri alarak vatandaşların zarar görmemesi için gerekli çalışmaları yaptı. Son dönemlerde dünya genelinde ham madde fiyatlarında bir gerileme oldu. TMO hububat alım fiyatlarıda üreticiyi memnun etti. olaysıyla önümüzdeki süreçte enflasyonun ciddi düşüşler yaşayacağını düşünüyorum” dedi.

Devlet üretime odaklanmış durumda

Hükümetin bir yandan asgari ücretli başta olmak üzere sabit gelirli insanlara destek verirken diğer yandan da üreticilerin mağdur olmaması için çeşitli paketler açıkladığına dikkat çeken Barut sözlerini şöyle noktaladı: “Vatandaşı maddi olarak yükünü azaltmak için her biri çok kıymetli çalışmalar yapılıyor. Türkiye üretime odaklanmış yoluna devam ederken, her dönemde karşımıza çıkan fırsatçılarla alakalı da devletimiz gerekeni yapacaktır.”

melek tunoğlu_95a02bea076fcafa32a6b50df56feee0.jpeg

Muhalefet fırsatçılarla aynı yolda

Fırsatçıların asgari ücreti bahane ederek insafsızlık yaptığına dikkat çeken market sahibi Melek Tunoğlu, “Birçok işyeri sahibi bahaneyle ürünlere zam yaptı. Biz ise etiketlerde oynama yapmadık. Devletimiz halkını düşünerek asgari ücreti yükseltiyor ama başka hesaplar peşinde olan büyük market zincirlerinin artan enerji fiyatları bahanesinin ardında siyasi çıkarlar olduğunu düşünüyorum. Çünkü zamlardan şikâyet eden muhalefet büyük marketlere ağzını açıp tek kelime etmiyor. Aralarında bir anlaşma yapmış olabilirler” diye konuştu.

Devletimiz fırsatçı hırsızları yok edecek

Pazar ve marketteki ürünlere yapılan zamların ardı arkasının kesilmemesinin normal olmadığını söyleyen emekli Mustafa Yılmaz, “Mevsim meyvesi sebzesi bile yüksek fiyatlara satılıyor. Her şey ateş pahası. Devletimiz üzerine düşen görevi yapıyor. Çalışana emekliye yüksek zamlar yapıyor fakat geçen gün semtimizdeki marketin asgari ücrete yapılan zammı fırsat bilip kepenklerini kapatarak içeride etiketleri yükselttiğini gözlerimizle gördük. Gidip tepki gösterdik ama oralı bile olmadılar. Bunun terör örgütü PKK’nın FETÖ’nün yaptığı şeyden ne farkı var? Bence fark yok. Ben devletime güveniyorum. Bu fırsatçı hırsızların da üstesinden gelecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)

kartal
piyasada denetim yok herkes neye tutturursa ona satıyor.
1 yıl 9 ay önce Yanıtla