Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2437.04
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Devlet eliyle Müslüman katli

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu ve MAZLUMDER tarafından hazırlanan Bangladeş raporu kamuoyuna sunuldu. Rapor, devlet eliyle Müslümanların katledildiğini gözler önüne seriyor.
Devlet eliyle Müslüman katli
20 May 2013 00:00:00
Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu ve MAZLUMDER tarafından hazırlanan Bangladeş raporu kamuoyuna sunuldu. Rapor, devlet eliyle Müslümanların katledildiğini gözler önüne seriyor.

MİLAT/ ANKARA

Bangladeş'te Müslümanlara yapılan zulümler katliama dönmüş durumda. Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu ve İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Bangladeş'te yaşanan zulmü gözler önüne sermek için rapor hazırladı. Raporda, Uzun bir süredir iktidardaki Avami Parti, Müslümanlara ve İslam'a yapılan saldırıların arkasında durarak, adeta ülkenin kargaşaya sürüklenmesini istediği ifade ediliyor.

Kamuoyu ile paylaşılan raporda çarpıcı noktalar var. Her geçen gün Müslümanlara yönelik saldırıların şiddetlendi, iktidarda olan partinin saldırılara destek olduğu, binlerce masum insanın katledildiği de ortaya konuyor.

İç savaş tehlikesi

Yaşanan hadiseler artık ülkeyi iç savaşa doğru sürüklemektedir. Bu süreçte başta 91 yaşındaki Prof. Dr. Gulam Azam olmak üzere Cemaat-i İslami Partisi ve diğer muhalif partilerden 12 kişi 41 yıl evvel işledikleri iddia edilen bir suçtan dolayı idamla yargılanmaktadır. Ayrıca onbinlerce hükümet muhalifi gerekçe gösterilmeksizin tutuklanıp mahku00fbm edilmekte, muhalif medya organları kapatılmaktadır. Bangladeş hükümetinin, ülkedeki İslami şahsiyetleri ve özellikle Prof. Dr. Gulam Azam ve Cemaat-i İslami mensuplarını hapse atmaktaki amacı ülkede hak, adalet ve eşitlik temelli söylemlerin sesini keserek Bangladeş'in İslami kimliğini tasfiye etmek istemesinden kaynaklanmaktadır. Prof. Dr. Gulam Azam ve diğer sanıklar, 1971u2032deki Bangladeş Bağımsızlık Savaşı sırasında, haklarında hiçbir delil bulunmamasına karşın Pakistan'la işbirliği yapmakla suçlanıyorlar. Prof. Dr. Gulam Azam, bu süreçte üzerinde ağır iftiralar olmasına rağmen ülkesini terk etmemiş ve Bangladeş'in siyasi istikrar kazanmasında doğrudan çözümleyici eylemlerde bulunmuştur. Prof. Dr. Gulam Azam'ı pasifize etmek isteyen iktidardaki Avami Parti, Cemaat-i İslami'nin liderlerini kendi düzenledikleri yasalarla ve kendi adamlarını yargının başına getirerek adaletsizce ve düzmece mahkemelerde yargılamaya başlamıştır. Hükümet, bu dava ile aslında Cemaat-i İslami üzerinden 'Bangladeş'in İslami kimliğini tasfiye etmek' istemektedir.

Hükümet Müslümanları kovuyor

Geçtiğimiz hafta, Hifazet-i İslam hareketi öncülüğünde Bangladeşliler, İslam'a yapılan saldırıları ve Müslümanlara yapılan zulümleri protesto etmek ve hükümete seslerini duyurmak amacıyla, ülkenin başkenti Dakka'da milyonların katılımıyla bir miting düzenledi. Hükümet güçlerinin miting meydanına baskın düzenlemesi sonucu 100'den fazla kişi öldü veya yaralandı. Hifazet-i İslam hareketine destek veren, ana muhalefet partisi Bangladeş Milliyetçi Partisi lideri Halide Ziya, 100'den fazla kişinin hayatını kaybetmesi üzerine hükümete "ya geçici hükümet kurma ya da görevi bırakma" çağrısı yaptı. Hifazet-i İslam liderleri de mitingde, Başbakan Şeyh Hasina'ya, "Polisi derhal durdurun, yoksa Dakka kan gölüne döner" uyarısında bulundu. Protestolar devam ederken açıklama yapan hükümet partisi Avami Ligi Genel Sekreteri, Seyid Eşref el-İslam da "Bu akşam Dakka'yı terk etmezlerse, hükümet gerekeni yapacak" şeklinde konuştu.

Gece yarısı katliam

O gece meydanı terk etmeyen Hifazet-i İslam mensupları adeta katliama tabi tutuldu. Şapla Meydanı'na gece 02.00 sularında Polis ve özel tim tarafından yapılan silahlı saldırıda, bağımsız kaynaklara göre 3 bin civarında kişinin öldüğü, binlerce insanın yaralandığı ve binden fazla kişininde kayıp olduğu ifade ediliyor. Bütün bu gelişmelerden sonra, Hifazet-i islam lideri ve ülkenin saygın din adamlarından Allama Ahmad Şafi tutuklandı. Bu durum karşısında ülkede bulunan 18 muhalif parti Hifazet-i İslam'a yapılan saldırıyı protesto etmek için ülke çapında genel grev çağrısında bulundu.