Devlet eliyle Müslüman katli
MİLAT/ ANKARA
Bangladeş'te Müslümanlara yapılan zulümler katliama dönmüş durumda. Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu ve İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Bangladeş'te yaşanan zulmü gözler önüne sermek için rapor hazırladı. Raporda, Uzun bir süredir iktidardaki Avami Parti, Müslümanlara ve İslam'a yapılan saldırıların arkasında durarak, adeta ülkenin kargaşaya sürüklenmesini istediği ifade ediliyor.
Kamuoyu ile paylaşılan raporda çarpıcı noktalar var. Her geçen gün Müslümanlara yönelik saldırıların şiddetlendi, iktidarda olan partinin saldırılara destek olduğu, binlerce masum insanın katledildiği de ortaya konuyor.
İç savaş tehlikesi
Yaşanan hadiseler artık ülkeyi iç savaşa doğru sürüklemektedir. Bu süreçte başta 91 yaşındaki Prof. Dr. Gulam Azam olmak üzere Cemaat-i İslami Partisi ve diğer muhalif partilerden 12 kişi 41 yıl evvel işledikleri iddia edilen bir suçtan dolayı idamla yargılanmaktadır. Ayrıca onbinlerce hükümet muhalifi gerekçe gösterilmeksizin tutuklanıp mahku00fbm edilmekte, muhalif medya organları kapatılmaktadır. Bangladeş hükümetinin, ülkedeki İslami şahsiyetleri ve özellikle Prof. Dr. Gulam Azam ve Cemaat-i İslami mensuplarını hapse atmaktaki amacı ülkede hak, adalet ve eşitlik temelli söylemlerin sesini keserek Bangladeş'in İslami kimliğini tasfiye etmek istemesinden kaynaklanmaktadır. Prof. Dr. Gulam Azam ve diğer sanıklar, 1971u2032deki Bangladeş Bağımsızlık Savaşı sırasında, haklarında hiçbir delil bulunmamasına karşın Pakistan'la işbirliği yapmakla suçlanıyorlar. Prof. Dr. Gulam Azam, bu süreçte üzerinde ağır iftiralar olmasına rağmen ülkesini terk etmemiş ve Bangladeş'in siyasi istikrar kazanmasında doğrudan çözümleyici eylemlerde bulunmuştur. Prof. Dr. Gulam Azam'ı pasifize etmek isteyen iktidardaki Avami Parti, Cemaat-i İslami'nin liderlerini kendi düzenledikleri yasalarla ve kendi adamlarını yargının başına getirerek adaletsizce ve düzmece mahkemelerde yargılamaya başlamıştır. Hükümet, bu dava ile aslında Cemaat-i İslami üzerinden 'Bangladeş'in İslami kimliğini tasfiye etmek' istemektedir.
Hükümet Müslümanları kovuyor
Geçtiğimiz hafta, Hifazet-i İslam hareketi öncülüğünde Bangladeşliler, İslam'a yapılan saldırıları ve Müslümanlara yapılan zulümleri protesto etmek ve hükümete seslerini duyurmak amacıyla, ülkenin başkenti Dakka'da milyonların katılımıyla bir miting düzenledi. Hükümet güçlerinin miting meydanına baskın düzenlemesi sonucu 100'den fazla kişi öldü veya yaralandı. Hifazet-i İslam hareketine destek veren, ana muhalefet partisi Bangladeş Milliyetçi Partisi lideri Halide Ziya, 100'den fazla kişinin hayatını kaybetmesi üzerine hükümete "ya geçici hükümet kurma ya da görevi bırakma" çağrısı yaptı. Hifazet-i İslam liderleri de mitingde, Başbakan Şeyh Hasina'ya, "Polisi derhal durdurun, yoksa Dakka kan gölüne döner" uyarısında bulundu. Protestolar devam ederken açıklama yapan hükümet partisi Avami Ligi Genel Sekreteri, Seyid Eşref el-İslam da "Bu akşam Dakka'yı terk etmezlerse, hükümet gerekeni yapacak" şeklinde konuştu.
Gece yarısı katliam
O gece meydanı terk etmeyen Hifazet-i İslam mensupları adeta katliama tabi tutuldu. Şapla Meydanı'na gece 02.00 sularında Polis ve özel tim tarafından yapılan silahlı saldırıda, bağımsız kaynaklara göre 3 bin civarında kişinin öldüğü, binlerce insanın yaralandığı ve binden fazla kişininde kayıp olduğu ifade ediliyor. Bütün bu gelişmelerden sonra, Hifazet-i islam lideri ve ülkenin saygın din adamlarından Allama Ahmad Şafi tutuklandı. Bu durum karşısında ülkede bulunan 18 muhalif parti Hifazet-i İslam'a yapılan saldırıyı protesto etmek için ülke çapında genel grev çağrısında bulundu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.