Dev gemi Türkiye'ye geliyor
Türkiye doğal gaz depolarını dolu tutmak, arz güvenliği ve enerjide merkez ülke konumunu güçlendirmek için LNG alımlarına devam ediyor.
Uzun süredir Yerli ve Milli Enerji-Maden Politikası ile birçok yatırım yapan Türkiye, jeopolitik ve tedarik risklerini de dikkate alarak kış için pazar çeşitliliğini sürekli artırıyor
Uluslararası gemi takip verilerinden derlenen bilgilere göre, 5 Ağustos'ta Cezayir'den ayrılan LNG gemisi, Kıbrıs açıklarında seyrine devam ediyor.
138 bin 89 metreküp kapasiteli geminin yarın Botaş-Dörtyol Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi'ne yanaşması planlanıyor.
Bahamalar bayraklı gemi, 2004'te inşa edilmişti.
Tanker gemi nedir?
Bir tanker, sıvı veya gaz halinde bulunan akışkan yüklerin deniz taşımacılığında kullanılan bir tür deniz aracıdır. Taşıdığı yükün özelliklerine göre farklı tiplere ayrılır: Ham Petrol Tankeri, Ürün Tankeri, Kimyasal Tanker, Sıvılaştırılmış Gaz Tankeri, Orta Güverte Tankeri, CNG Tankeri, LNG Tankeri gibi.
Tanker Türleri:
Taşıdığı Yüke Göre:
Ham Petrol Tankerleri
Ürün Tankerleri
Kimyasal Tankerler
Sıvılaştırılmış Gaz Tankerleri
Boyutlarına Göre:
Tankerler, kapasitelerine ve çalışabilecekleri su yollarına göre farklı boyutlarda inşa edilir.
Aframax: 80-120 bin DWT (Taşıma Kapasitesi) arasındaki gemiler bu sınıfa girer. "Average Freight Rate Assessment" teriminin kısaltmasıdır.
Suezmax: 120-200 bin DWT aralığındaki gemilerdir ve Süveyş Kanalı'ndan geçebilecek en büyük gemi sınıfıdır.
Yamalmax: LNG taşımacılığı için buz seyrüseferine uygun bir tanker sınıfıdır.
VLCC: 180-320 bin DWT aralığındaki gemileri ifade eder ve "Very Large Crude Carrier" teriminin kısaltmasıdır.
ULCC: 320 bin DWT üzerindeki gemiler bu sınıfa girer ve "Ultra Large Crude Carrier" teriminin kısaltmasıdır.
Bu sınıfların boyutlarına göre Panama ve Süveyş Kanalları'nı kullanma yetenekleri farklıdır.
Dizayn Özellikleri:
Günümüz tankerleri, güvenlik ve operasyonel gereksinimler gözetilerek çeşitli sistemlerle donatılarak inşa edilir. Bu özellikler arasında:
Çift cidarlı tekne yapısı
İnert Gaz Sistemi
Tank Yıkama Sistemi
Tank Isıtma Sistemi
Tank Soğutma Sistemi gibi unsurlar yer alabilir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.