Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.19
Gram Altın
2982.16
BIST 100
9042.92
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Deşifre oldu! İşte Kılıçdaroğlu'nun planı

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonbaharda olağanüstü kurultaya gitmeyi ve muhalif isimleri tasfiye etmeyi planladığı öğrenildi.
Deşifre oldu! İşte Kılıçdaroğlu'nun planı
14 Ağustos 2014 10:30:00
CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonbaharda olağanüstü kurultaya gitmeyi ve muhalif isimleri tasfiye etmeyi planladığı öğrenildi.

Al Jazeera'nın CHP yöneticilerinden edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu,muhalifler imza bulamazsa, sürprizkurultay kararı alacak.

Kılıçdaroğlu süpriz yapabilir CHP kaynaklarına göre Kılıçdaroğlu'nun yol haritasında da kurultay görünüyor ancak bunun zamanlamasını kendisi belirleyecek. Buna göre Kılıçdaroğlu hem iktidar partisinin hem de parti içindeki muhaliflerin hamlesine göre hareket edecek. Yani CHP yönetimi öncelikle AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yapacağı kongreyi, yeni genel başkanı ve hükümetin şekillenmesini bekliyor. CHP yönetimi Abdullah Gül'ün 'Partiye döneceğim açıklamasını' ve Erdoğan sonrasında AK Parti'nin nasıl şekilleneciğini yakın takipte. Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi bu arada parti içinde kurultay isteyen muhaliflerin de imza toplayıp toplayamacağına bakacak. Yani bir bakıma bu süreçte muhalif kanadın gücü test edilecek. Muhaliflerin bu gücü sergileyememesi ve yeterli imzayı toplamayamaması durumunda ise Kılıçdaroğlu'nun bu kez kendi gücünü göstermek ve için olağanüstü kurultayı toplantıya çağıracağı konuşuluyor. Erken seçim ihtimali Kurultay hesapları ve planları yapan CHP yönetimi erken seçim ihtimalini de gözetiyor. İktidar partisinin erken seçim kararı alması durumunda ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay planını uygulamayacağı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu bu durumda, genel seçimlere giderken parti içindeki muhalifleri aday göstermeyerek tasfiye etmeyi düşünüyor. Bu süre zarfında Parti Meclisi içinde veya grup yönetiminde yer alan muhalif isimlerin etkisizleştirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber7

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme