Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.13
Gram Altın
2878.99
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Derslik ihtiyacına öncelik

İstanbul'un derslik ihtiyacının 2014 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, 'Her yıl ortalama 3 bin derslik yapıyoruz ve İstanbul olarak derslik ihtiyacını çözmek için ciddi bir yatırım içindeyiz' dedi.
Derslik ihtiyacına öncelik
18 Haziran 2013 00:00:00
İstanbul'un derslik ihtiyacının 2014 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, 'Her yıl ortalama 3 bin derslik yapıyoruz ve İstanbul olarak derslik ihtiyacını çözmek için ciddi bir yatırım içindeyiz' dedi.

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, ildeki derslik ihtiyacını çözmek için ciddi bir yatırım içinde bulunduklarını, her yıl ortalama 3 bin derslik yaptıklarını belirterek, ''İlimizdeki derslik ihtiyacını 2014 yılı sonuna kadar tamamlayacağız" dedi.

İstanbul'un eğitim yatırımları, sorunları ve gerçekleştirilen projeleriyle ilgili soruları cevaplayan Yıldız, İstanbul'da eğitimde temel sorunun ilçelerdeki nüfus yoğunluğuna bağlı olarak değiştiğini ve ihtiyaçların 10 - 12 ilçede yoğunlaştığını ifade etti. Yıldız, İstanbul'un derslik, okul ve sınıf ihtiyacı anlamında en çok ihtiyaç duyulan iller sıralamasında birinci sırada yer aldığını belirterek "Altyapı sorunlarını çözmek için tüm kamu, STK ve özel kuruluşlarla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

İl özel idaresi ve bakanlığın yatırımları gerçekleştirdiğini, kendilerinin de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün ihtiyaç analizlerini yapıp özellikle de bu faktörlerin etkilediği öncelikli ilçeleri tespit ettiklerini söyleyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Farklı ilçelerde bir tarafta fiziki altyapı bakımdan şartları çok iyi olan buna bağlı olarak derslik başına düşen öğrenci ortalaması düşük olan ilçeler var, diğer taraftan da göçün ve yoğun nüfusun etkilediği ilçeler var. Bu açıdan stratejik planımızı bu bakış açısına oturtuyoruz ve o ilçelerimizi inceliyoruz ve öncelik veriyoruz. Derslik başına düşen öğrenci sayısını 30 olarak planlarken 2011-2012 yılında bu kez 25'e çekildi. 2011 - 2012 yılının sonunda yeni planlamış olduğumuz derslikler için atıl pozisyonda olan kullanılmayan sınıfları dersliğe dönüştürdük. Bunun içinde müdür odasına dönüştürülen derslikler de vardı. İstanbul'a 2 bin 700 tane sıfır maliyetle bu şekilde yeni derslik kazandırmış olduk."

Bu sene sonuna kadar da 7 bin 400 tane dersliğin de tamamlanacağını açıklayan Yıldız, " Bunlardan 5 bin civarındaki dersliği eylüle kadar teslim almış olacağız. Biz her yıl ortalama 3 bin derslik yapıyoruz ve İstanbul olarak derslik ihtiyacını çözmek için ciddi bir yatırım içindeyiz. Bu rakamlara hayırseverlerin yaptırdıkları derslikler dahil değil. Hayırseverler olarak onlar da devreye giriyor. Dolayısıyla ilimizdeki derslik ihtiyacını 2014 yılı sonuna kadar tamamlayacağız ve stratejik planlarımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

24 bin öğretmen açığı bulunmakta

İstanbul'un diğer önemli ihtiyacının da öğretmen açığı olduğunu belirten Muammer Yıldız , "Her yıl binlerce derslik yapılan bir ilde yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bizim ilimizde şu anda norm kadro sayısına göre 24 bine yakın öğretmen ihtiyacımız var" dedi. Muammer Yıldız, bu ihtiyacın bir kısmının ders ücretiyle derse giren öğretmenler vasıtasıyla karşılandığını, ayrıca fiili olarak her yıl 12 bin civarında ücretli öğretmen ile eğitim öğretime devam ettiklerini söyledi. Her yıl Türkiye'de 32-33 bin civarında öğretmen alımı olduğunu anımsatan Yıldız, İstanbul için de her dönem 5 -6 bin atama beklediklerini dile getirdi.