Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Derince'den 61 ülkeye

Kocaeli Derince'de madeni yağ ve gres üretim tesisi olan Shell, 2018 yılında 34 bin ton ihracat hacmine ulaşarak rekor kırdı. Türkiye'de üretip 61 ülkeye ihracat yapan Shell, Türkiye'de ve dünyada üst üste 12'nci kez madeni yağlar pazarının lideri oldu.
Derince'den 61 ülkeye
29 Ocak 2019 12:05:00
Kocaeli Derince'de madeni yağ ve gres üretim tesisi olan Shell, 2018 yılında 34 bin ton ihracat hacmine ulaşarak rekor kırdı. Türkiye'de üretip 61 ülkeye ihracat yapan Shell, Türkiye'de ve dünyada üst üste 12'nci kez madeni yağlar pazarının lideri oldu.

FIRAT İPEK

Türkiyede üretip 61 ülkeye ihracat gerçekleştiren Shellin Akdenizdeki en büyük madeni yağ ve gres üretim tesisi olan Derincedeki tesisi, 2018 yılındaki 34 bin ton ihracat hacmiyle rekor seviyeye ulaştı. Shell & Turcas, bölgesel madeni yağ üretim üssü konumundaki Derince Madeni Yağ ve Gres Üretim Tesisinden, hem iç pazara satış yaptı hem de Arjantinden Suudi Arabistana, Amerika Birleşik Devletlerinden Hollandaya toplam 61 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

HER YIL AR-GEYE 1 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Shell & Turcas; başta otomotiv olmak üzere enerji, demir çelik, inşaat, madencilik ve genel imalat gibi sektörlerde, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli madeni yağ ürünlerinin üretimini, satış ve pazarlamasını da gerçekleştiriyor. Shell'in madeni yağ portföyü, otomotiv sektörüne yönelik Shell Helix ve Shell Rimula motor yağlarının yanı sıra, Shell Tellus, Shell Omala, Shell Mysella, Shell Argina vb. endüstriyel yağlar ve gres markası Shell Gadus ürünlerinden oluşuyor.

Ayrıca Shell, her yıl AR-GE çalışmalarına 1 milyar doların üzerinde yatırım yapıyor.

DÜNYANIN 1 NUMARASI

Shell Madeni Yağlar, 12. kez üst üste hem Türkiye hem de küresel madeni yağlar pazarının lideri oldu. Petrol Sanayi Derneğinin (PETDER) Türkiye pazarına ilişkin sektör raporuna göre Shell & Turcas, Türkiyenin lider madeni yağ tedarikçisi olurken, uluslararası danışmanlık ve araştırma şirketi Kline & Companynin açıkladığı madeni yağlar pazar analizi raporuna göre de Shell, geçtiğimiz yıl olduğu gibi dünyanın 1 numaralı Madeni Yağ Tedarikçisi oldu.

UZUNÇAKMAK: BAŞARIDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Dünya çapında ve Türkiye pazarında üst üste 12 yıldır lider olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak; Pazar liderliğimizi, inovasyon gücümüz sayesinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de sürdürüyoruz. Hedefimiz, müşterilerimize yüksek performans alacakları ürünler sunarak liderliğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek. Başarımızda emeği olan çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize çok teşekkür ediyorum diye konuştu.

Yeni Toyota RAV4 hibrit kısa süre sonra Türkiye yollarında

SUV segmentine hibrit versiyonu ile yeni bir soluk getirecek ve kriterleri yeniden belirleyecek olan yeni Toyota RAV4 hibrit Türkiyede yılın ikinci çeyreğinden itibaren satışa sunulacak. Yeni RAV4 hibrit hobilerinin peşinden koşanların ilk tercihi.

2017 ve 2018 yılını Dünyanın en çok satılan SUV modeli olarak tamamlayan Toyota RAV4 tamamen yenilendi. Türkiyede yılın ikinci çeyreğinden itibaren hibrit versiyonu satışa sunulacak olan 5inci jenerasyon RAV4, karakteristik bir tasarım, daha üst düzey performans, kapasite ve yüksek güvenlik sunuyor. Toyota RAV4 Hybrid, daha alçak ağırlık merkezi, artan gövde dayanımı, daha iyi yol tutuş, yüksek konfor, geniş kabin alanı, 580 litre ile sınıfının lideri bagaj kapasitesi ve güçlü tasarımı ile segmentinde standartları yeniden belirliyor.

Kriterler yeniden belirlenecek

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEOsu Ali Haydar Bozkurt, Çok yoğun bir rekabete sahne olan SUV segmentine hibrit versiyonu ile yeni bir soluk getirecek ve kriterleri yeniden belirleyecek olan yeni RAV4 Hybrid, 25 yıldır pazarda güçlü duruşunu her zaman sergileyen bir Toyota modeli. 2019 yılında Türkiyede satış hedefimizi 1000 adet olarak belirledik dedi.

Hyundai 2019da 13 yeni modelle çok konuşulacak

Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni hedefler ve projeler doğrultusunda, 2025 yılına kadar 44 farklı yeni model üretecek olan Hyundai, elektrikli otomobilleriyle sektörün en fazla konuşulan markalarından biri olacak. Hyundai, 2019 yılında da 13 yeni modelin lansmanını yaparak satışa başlayacak. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, Yakın bir gelecekte KONA EV modelimizi satışa sunmak için çalışmalarımızı hızlandırdık dedi.

Nissan Leaf ile liderliğini koruyacak

Avrupada 2018 sonuna kadar 40 bin 699 satış adedine ulaşan Nissan LEAF, yılın en çok satan elektrikli otomobili oldu. Yenilenen versiyonu LEAF E-Plus ile Nissan 2019da da en çok tercih edilen elektrikli markası olma yolunda ilerliyor.

Yeni Peugeot Rifter geliyor

Peugeot Türkiye, Groupe PSAnın Push To Pass stratejisi doğrultusunda Türkiyede 5 yıldır büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. 2018 yılında toplam otomotiv pazarı %35 daralırken Peugeot Türkiye, %4,9 pazar payı ile 7. sıraya yükseldi. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Sayın İbrahim Anaç, yıl içinde Yeni Peugeot Rifterın tanıtımının yapılacağının müjdesini verdi.

Honda Urban EV bu yıl satışta

Honda, Mart 2019'da gerçekleşecek Cenevre Motor Show'da yeni elektrikli aracı Urban EVnin prototip versiyonunun dünya prömiyerini yapacak. Urban EV, bu yıl içerisinde satışa çıkacak.

Kampanyalar

KIA: Cerato ve Stonic 50 bin TLye 18 ay taksit ve yüzde 1,55 faiz avantajıyla otomobil severlerle buluşuyor.

RENAULT VE DACİA: 23 Şubat tarihine kadar yetkili servislerde geçerli olan kampanya kapsamında, tüm Renault ve Dacia modellerinde yüzde 20 indirim avantajı bulunuyor.

FIAT: Doblo ve Fiorino modellerinde 15 bin 500 TLye kadar nakit indirim desteği veriliyor. Üstelik Doblo ve Fiorinoda 50 bin TLye kadar 30 aya varan vadeyle 1,49 faizli kredi seçeneği sunuluyor.