Dolar (USD)
34.02
Euro (EUR)
37.98
Gram Altın
2830.97
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Derin plan

PKK silah bıraktı. Çekilme planları yapıyor. Bu durum derin yapıları telaşlandırdı. Oslo görüşmesinden sonra MİT Müsteşarı'na soruşturma talebini örnek alan CHP, savcı arıyor
Derin plan
30 Mart 2013 01:00:00
PKK silah bıraktı. Çekilme planları yapıyor. Bu durum derin yapıları telaşlandırdı. Oslo görüşmesinden sonra MİT Müsteşarı'na soruşturma talebini örnek alan CHP, savcı arıyor

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA- Sabote edecekler
Siyasi literatüre "7 Şubat krizi" olarak geçen MİT Müsteşarı'na soruşturma talebini örnek alan CHP 'kaos' peşinde. Derin planı Milat deşifre ediyor. Oslo sürecinin ardından bir takım çevrelerin MİT mensupları hakkında soruşturma açmasını örnek alan CHP, süreci sabote etmek için bazı savcılar ile görüşmeye başladı.
İşte gizli oyun
CHP'li yöneticilerin sürekli olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve HSYK'yı hedef alan açıklamalara imza atması da ön hazırlık olarak değerlendiriliyor. Plana göre bazı savcılar CHP'nin işareti ile harekete geçirilecek ve re'sen soruşturma başlatmış gibi gösterilecek.
Oslo sürecinin ardından bir takım çevreler tarafından MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski müsteşar Emre Taner'in de aralarında bulunduğu MİT mensupları hakkında soruşturma açılmasını örnek alan CHP, süreci sabote etmek için bazı savcılar ile görüşmeye başladı.
Ankara kulislerine bomba gibi düşen bu bilgiye göre; çözüm sürecini 'hukuk dışı' ilan eden CHP'li yöneticilerinin planı devreye sokmak için MİT soruşturması ile 'kaos' oluşturmak isteyen çevreler ile aynı taktiğin peşinde olduğu öne sürülüyor.
Süreci yargıya taşımak için savcı arayışı içerisinde olan CHP'li yöneticilerin sürekli olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve HSYK'yı hedef alan açıklamalara imza atması da ön hazırlık olarak değerlendiriliyor.
Demokratikleşmeye karşı plan
CHP'nin direk olarak yargıya başvurmak yerine bir savcının sürece müdahale edilmesinin arka planında ise olası bir barış halinde süreci provoke eden bir parti konumuna düşmemek istemesi olarak yorumlanıyor. CHP'nin işareti ile harekete geçirilmeye çalışılan savcılar ise re'sen soruşturma başlatmış gibi gösterilecek.
Mutabakat metni yalanı
Diyalog ortamının oluşması, silahların susması ve akan kanın durması için çalışmalar yürüten MİT mensupları hakkında 'görev dışına çıktıkları' iddiasına dayanarak soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından CHP, PKK ve MİT temsilcileri arasında imzalandığı iddia edilen mutabakat metnini açıklamıştı. Açıklanan mutabakat metninin ise yalan ve iftiradan ibaret olduğu ortaya çıkmıştı.
CHP'den tehdit
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in çözüm süreci görüşmeleri için, "Eğer bu suçsa, ben bu suçu işliyorum" demişti. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ise, Adalet Bakanı'na "gücü yetiyorsa bu kanunsuz emri yazılı olarak versin" diyerek tehdit etmişti.