Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.14
Gram Altın
2920.00
BIST 100
9777.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Depremzedelere kira yardımı 6 milyarı geçti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde son 5 ay içerisinde 6 milyar 275 milyon 696 bin lira tutarında kira yardımı ödemesi gerçekleştirildiğini açıkladı.
Depremzedelere kira yardımı 6 milyarı geçti
21 Ağustos 2023 16:50:03
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde son 5 ay içerisinde 6 milyar 275 milyon 696 bin lira tutarında kira yardımı ödemesi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 197 günün geçtiğini belirterek şunları söyledi:

"Ağustos ayında 137 bin 314 ev sahibi ailemize 760 milyon 388 bin lira, 160 bin 629 kiracı ailemize 498 milyon 651 bin lira olmak üzere toplam 297 bin 943 ailemize 1 milyar 259 milyon 39 bin lira kira yardımı ödemesi yapıldı. 5 ayda ise toplam 6 milyar 275 milyon 696 bin lira kira yardımı ödemesi gerçekleştirildi. Türkiye Yüzyılı'nın inşasında biz biriz, beraberiz."

E-Devlet Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kira yardımı başvurusu kaymakamlıklara, Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfına kimliğiniz ile beraber bizzat giderek bu destek için başvuruda bulunabilirsiniz. İnternetten online olarak kira yardımı başvuru e-devlet üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet kira yardımı başvuru için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetle... linke tıklayarak başvuru formunu doldurabilirseniz.

Kira yardımı başvurusu e-devlet üzerinden yapılırken mutlaka başvuru formunun sonunda bulunan açıklama kısmına kira yardımı desteği almak istediğinizi dile getirebilirsiniz.

Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara kira yardımı yapan kurumlardan biride Vakıflar Genel Müdürlüğü’dür. Vakıflar Genel Müdürlüğü para yardımı ve kira yardımı desteği için Vakıflar Genel Müdürlüğü Kira Yardımı yazımızı okuyabilirsiniz.

E-Devlet Kira Yardımı Başvuru Formu

E-Devlet kira yardımı başvuru formu doldurmak için e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetle... linke tıkladıktan sonra kullanıcı girişi yaparak açılan sayfada bulunan YENİ BAŞVURU linkine tıklamanız ve sizden istenen kimlik bilgileri, adres, çocuk sayısı, gelir durumu ve diğer bilgileri doğru olarak doldurmanız gereklidir. Başvuru formu sonunda bulunan açıklama kısmına kira yaşadığınızı ve kiranızı ödemediğiniz yazabilirsiniz.

Kira Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?

Devlet tarafından dar gelirli kişiler verilen kira yardımı almak için bizzat kaymakamlık hizmet binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfına gidebileceğiniz gibi e-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından başvuruda bulunabilirsiniz.

Kira yardımı almak için e-devlet üzerinden Sosyal Yardım başvurusu yapmanız gereklidir. E-Devlet üzerinden direk kira yardımı başvurusu yapmak için bölüm bulunmamaktadır.

Kaymakamlık tarafından verilen kira yardımı desteği için Kaymakamlık Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Kimlere Verilir? yazımızı okuyabilirsiniz.

kkm_134c652348cc0a76c418361431409894.jpg

Kira Yardımı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kira yardımı miktarı il il değişiklik göstermektedir. Yaşadığınız ile göre belirlenen kira yardımı desteği Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirerek ödenmektedir.

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya gibi Büyükşehirlerde verilen kira desteği 2500 TL kadar çıkarken bazı illerde ise bu yardım 900 TL olarak belirlenmiştir.

Kira Yardımı Kimlere Verilir?

Kira yardımı muhtaçlık sınırı altında yaşayan, her hangi bir geliri olmayan ve kira yaşayan kişilerin toplan gelirinin asgari ücretin 3/1 oranından az geliri olması şarttı bulunmaktadır. Kira yardım almak isteyen kişinin emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almaması gerekiyor. Ayrıca sigortalı olarak bir yerde çalışan ve maaşını alan kişiye kira yardımı verilmemektedir.

Kira Yardımı Yapan Kuruluşlar Hangileridir?

Devlet tarafından verilen kira yardımın yanında bir çok vakıf ve dernek kira yardımı yapmaktadır. Kira yardımı veren kuruluşlar ise;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Kira yardımı yapmak için gönüllü olan kuruluş ya da şahıslar

Özel vakıf ve dernekler

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlükleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığına bağlı görev yapan müdürlükler

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları

Sivil toplum kuruluşları

Kira yardımı yapan vakıflar ve Kira yardımı yapan kurumlar muhtaç ailelere ulaşarak kira yardımı desteği vermektedir.

Kira Yardımı Sorgulama E-Devlet

Kira yardımı başvuru sorgulama e-devlet üzerinden yapmak için https://www.turkiye.gov.tr linke tıklayarak hem başvuru durumunuzu hem de başvuru sonucunuzu hemen sorgulayabilirsiniz.