Depremlerin vurduğu İskenderun'da yaralar sarılıyor
Türkiye'nin en büyük limanlarından birine sahip olmasından dolayı deniz ticaretinde önemli bir konumda bulunan Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından devlet ve milletin el ele vermesiyle yaralar sarılıyor.
AFAD koordinasyonundaki çalışmalarla, geçici barınma merkezinde kalan çok sayıda afetzedenin temel ihtiyaçları karşılanıyor.
İlçede ayrıca yüzlerce depremzede "Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan" ve "MSC Aurelia" gemilerinde kalıyor.
İlçe genelinde 65 noktada yemek servisinin yapıldığı İskenderun'da market, kafe, restoran, kuaför, oto tamirci gibi bazı iş yerlerinin açıldığı görülüyor.
İlçede kuyumcular da saat 12.00-14.00 arasında hizmet vermeye başladı.
Kuyumcu Ayhan Sağıroğlu, AA muhabirine, depremin ötesinde bir felaketi yaşadıklarını belirtti.
Yaşadıkları zorlukları kelimelerle ifade etmekte zorlandığını anlatan Sağıroğlu, burada doğduklarını ve hayatlarını burada sürdürmek istediklerini söyledi.
Sağıroğlu, ilçede hayatın devam ettiğini göstermek ve vatandaşlara motivasyon sağlamak adına dün itibarıyla iş yerlerini açmaya karar verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Kuyumcular Odasının aldığı kararla en azından günde iki saat açarak halkımıza bir yere gitmediğimizi, İskenderun'dan kazandığımızı, İskenderun'a vermek istediğimizi göstermek istedik. En azından burada ışıklar yandığı zaman sanki hayat normalmiş gibi fakat pasajın dışına çıktığınız zaman göçük binalar göreceksiniz."
- "İskenderun'u yaşatacağız başka çaremiz yok"
Depremde birçok tanıdığını yitirdiğini anlatan Sağıroğlu, "Telefon rehberimizden birçok dostumuzun ismini silmek zorunda kaldık." dedi.
Sağıroğlu, "Bir şekilde yaralar sarılacaktır, beraber saracağız. Şu ana kadar biz İskenderun'da yaşadık fakat bundan sonra biz İskenderun'u yaşatacağız, başka çaremiz yok." ifadesini kullandı.
Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde restoran işleten Ahmet Filiz de yaşanan büyük acıya rağmen hayatın devam ettiğini belirterek, yaraları el birliğiyle saracaklarını söyledi.
İlçeyi yeniden eski haline getirmek adına işlerinin başında olduklarını dile getiren Filiz, "Başta kendimize gelemedik. Bir şeyler yapamadık. Elimizden bir şey gelmedi. Allah bir daha yaşatmasın. Yani hayat devam ediyor, yapacak bir şey yok, önümüze bakacağız. Millet geri gelecek, çok şükür devlet daireleri açık, yardımcı oluyorlar. Bizim buradaki amacımız ayakta kalmak, başka memlekete gitmemek." diye konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.