Kahramanmaraş'ta çiftçiler ve besiciler üretimi sürdürüyor
Bölgedeki 11 ili etkileyen 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta seracılar ve besiciler, üretimin aksamaması için faaliyetlerine devam ediyor.
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Türkoğlu ilçesindeki üreticiler, geçimlerini sağladıkları tarım ve hayvancılık işlerini aksatmamaya çalışıyor.
Seracılığın yoğun yapıldığı Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi'ndeki çiftçiler, afetten etkilenseler de üretimin sürekliliği için seralarda domates ve salatalık fidelerini toprakla buluşturuyor. Besiciler de koyun ve keçi sürülerini meralara çıkarıyor.
Kadığoğlu Çiftliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adem Tosun, AA muhabirine, bölgede 800 dönüm kapalı alanda sebze üretimi yaptıklarını söyledi.
Depremlerin ardından devletin desteğinin sürdüğünü anlatan Tosun, üretime ara vermeden devam ettiklerini belirterek, "Şükür şu anda hiçbir sıkıntımız yok. Hayat devam ediyor, üretim yapmak zorundayız, ülkemiz ve vatanımız için. Devletimizin sürekliliği için üretim yapmak zorundayız. Bunun için sürekli üretiyoruz. İlaç ve gübre temininde sıkıntı yaşamıyoruz." diye konuştu.
Mahalledeki 270 hanenin neredeyse tamamının geçimini tarımsal üretimle sağladığını ifade eden Tosun, mayıs ayı sonunda domates ve salatalık hasadının başlayacağını kaydetti.
Tosun, üretilen sebzelerin Türkiye'nin her yerine gönderdiklerine değindi.
- "Çalışmak şart"
Serada sebze yetiştiren Sedat Fidan, depremde ilk sarsıntıda evden dışarı çıkıp canlarını kurtardıklarını belirtti.
Afetten kısa süre sonra köylerindeki seralarda üretime devam ettiklerini anlatan Fidan, "Çalışmak şart, hayat devam ediyor. Günlük olarak seralarımıza geliyoruz. Üretici arkadaşlarımızla sebzemizi diktik, onların gelişimini çocuk gibi takip ediyoruz. Şükür herhangi bir sıkıntımız yok. Allah'ım darda olanlara yardım etsin." şeklinde konuştu.
Üretici Ali Kızıl da depremden etkilendiklerini belirterek, "800 dönüm arazimiz var. Seralarımızda domates, salatalık, biber ve patlıcan yetiştirmeye çalışıyoruz. Tüm depremzedelere Allah yardım etsin." ifadesini kullandı.
Sebze yetiştiricisi Hüseyin Gür de hayat devam ettiği sürece üretmek zorunda olduklarını dile getirdi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.