Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2425.50
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Depremle ilgili dikkat çeken sözler: Türkiye düşmanlığına dönüştü

02 Mart 2023 08:59:25
CHP'ye yakınlığıyla bilinen kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici, CNN Türk'te konuştu. Gezici deprem sürecinde duygusal manipülasyon yapıldığını ve Erdoğan düşmanlığın Türkiye düşmanlığına çevrildiğini söyledi.

Deprem sürecinde provokasyon yapmak isteyen bazı kişi ve çevreler, daha enkaz altında insanlar varken 'bölücü' çalışmalarına başladı. Türkiye halkı, tüm bu provokasyonlara rağmen el ele verdi, provokatörlere prim vermedi.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici de, deprem sonrasında yaşananlar hakkında dikkat çeken sözler sarf etti. Gezici, depremden sonra bazı kişilerin duygusal manipülasyonu kullandığını ifade ederek Erdoğan karşıtlığının Türkiye düşmanlığına dönüştüğünü söyledi.

CNN Türk'te konuşan Murat Gezici şu ifadeleri kullandı:

''Son dönemde depremle ilgili duygusal manipülasyonu Türkiye'de yoğun bir şekilde yaşadık. Erdoğan ve iktidar karşıtlığı bir düşmanlığın ötesine geçerek Türk devleti düşmanlığına döndü. Devlet yok algısı kurularak ayrı bir yapı oluşturmak istendi. Deprem sonrasında 8. saatte mikrofonu alıp vatandaşa tutarak 'çadırınız geldi mi, yemek geldi mi' sorunun doğru, iyi niyetli bir soru olmadığını düşünüyorum.''

Yorumlar (2)

Gültekin
Ülkemizdeki bütün belediyelerimizin yanlışlığı, şehirleri inşaatlarla doldurarak şehirlerin her yönüyle boğulmalarına sebep oluyorlar. Kanal İstanbul'un yapılmasındaki sebepleri yalnız ranta bağlayanlar aylar, yıllar sonra da olsa bazı gerçekleri görmesinden halk olarak memnun oluyoruz. Özellikle büyükşehir belediyelerimiz şehirdeki yığılmaları dağıtarak daha ferah şehirlerin oluşturulmasını sağlamalarında her yönüyle çok büyük fayda görüyoruz.
1 yıl, 1 ay önce Yanıtla
Gültekin
Murat kardeşim, ülkemizin kaderi, hizmet yabanlar yermek olmasın, sizlerde çok şeyin farkınsınız ama, ipinizi kim tutuyorsa, onlara yaranmak için kiralık kalemlerden olmayınız. Bizim inancımız yalanlarla halkı kandıran algıcıları asla tasvip etmez, bir iş yapmak istiyorsanız, ardınızdan güzel iz bırakınız ki yad ile anılasınız.
1 yıl, 1 ay önce Yanıtla