Deprem bölgelerinde yeni eğitim dönemi başladı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, yeni eğitim öğretim yılının kent genelinde 1341 okulda 680 bin öğrencinin derslere başladığına dikkat çekerek, "Nurdağı ilçesinde yaklaşık 8 bin 900 öğrenci ilk kez okula başladı. Afetten en çok etkilenen ilçemiz Nurdağı oldu ve bu nedenle yeni öğretmenler atanarak destek sağlandı. İslahiye ilçesinde de 17 bin civarında öğrenci eğitim öğretime başlıyor. Çocuklarımızın mutluluğu ve geleceği için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Çocuklarımızın ve hocalarımızın yanındayız
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremin ardından eğitimle iyileşmenin önemini vurgulayarak, "Çocuklarımızın ve hocalarımızın yanındayız ve eğitim ordumuzun emrindeyiz" şeklinde konuştu.
Törende, Vali Çeber ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, temsili ders zilini çalarken, sınıfları ziyaret edip öğrencilerle sohbet etti.
278 bin öğrenci eğitime başladı
Şanlıurfa'da yaklaşık 700 bin öğrenci ders başı yaparken, Gaziantep'te "asrın felaketi" olarak anılan depremlerin yaşandığı Kahramanmaraş'ta 278 bin öğrenci eğitime başladı. Kilis Valisi Tahir Şahin, Hasan Sünnüoğlu İlkokulu'nu ziyaret ederek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi ve çocukların güvenli bir şekilde eğitim gördüğünü vurguladı."
6 Şubat depremi
2023 Kahramanmaraş depremleri veya 2023 Türkiye-Suriye depremleri olarak bilinen olaylar, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük depremi ifade eder. Bu depremler sırasıyla 7,8 Mw (± 0,1) ve 7,5 Mw büyüklüklerindeydi ve Türkiye ve Suriye'de büyük yıkıma neden oldular. İşte bu olayların ana hatları:
İlk deprem Pazarcık merkezliydi ve 6 Şubat 2023'te meydana geldi. Ardından dokuz saat sonra Elbistan ilçesinde ikinci büyük deprem yaşandı. Bu iki deprem sonucunda Türkiye'de resmi rakamlara göre en az 50 bin 783, Suriye'de ise en az 8 bin 476 kişi hayatını kaybetti ve 122 binden fazla kişi yaralandı. Ayrıca, büyüklüğü 6,7 Mw'e kadar varan 40 binden fazla artçı sarsıntı yaşandı.
Depremler, etkiledikleri coğrafyayı geniş bir şekilde kapsadı. Lübnan, Kıbrıs, Irak, İsrail, Ürdün, İran ve Mısır gibi ülkeler de sarsıntıları hissetti. Bu olaylar, toplamda 350.000 km2'lik bir alanda hasara yol açtı ve 14 milyon kişiyi etkileyerek Türkiye nüfusunun %16'sını olumsuz etkiledi.
Türkiye'de en az 35 bin 355 bina yıkıldı ve birçok tarihi yapı ciddi hasar aldı veya yıkıldı. Bu yapılar arasında Gaziantep Kalesi, Habib-i Neccar Camii, Kahramanmaraş Ulu Camii, Hatay Meclis Binası, Şirvan Camisi, Adıyaman Ulu Camii ve İskenderun'daki Latin Katolik Kilisesi gibi önemli tarihi eserler yer aldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.