Abdülhamit Han Camisi cemaatini çadırlarda ağırlayacak
Osmanlı sultanı 2. Abdülhamit Han'a ithafen, yapımına Kahramanmaraşlı hayırseverler tarafından 1993 yılında başlanan Abdülhamit Han Camisi, 2010 yılında ibadete açıldı.
Kente hakim bir tepe üzerinde yapılan, açık ve kapalı alanlarında toplam 20 bin kişinin ibadet edebildiği Türkiye'nin en büyük 4. camisi, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremde hasar gördü.
Alınan kararın ardından ibadete kapatılan caminin ramazan ayında cemaatle yeniden buluşması için Hasene Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından çalışma yapıldı.
Caminin ön avlusuna vatandaşların ibadetlerini ve sosyal aktivitelerini yapmaları için ibadet çadırı, arka avlusuna ise iftar için 2 çadır kuruldu.
İftar çadırı da kuruldu
Cami imamı Ali Sarıkaya, AA muhabirine, depremde camilerinin etrafındaki binaların yıkıldığını, camilerinde ise hafif hasarın oluştuğunu söyledi.
Abdülhamit Han Camisi'nin Kahramanmaraş'ın en büyük camisi olduğunu kaydeden Sarıkaya, "Özellikle mihrap yönünde, kıble yönünde dökülmeler var. Minarelerin gövdelerinde sıkıştırmalar var. Camimiz en kısa sürede ibadete açılacak şekilde, ağır hasarlı değil. Kirişlerde bir şey yok." dedi.
Sarıkaya, camilerinin her yıl ramazan ayında binlerce Müslümanı ağırladığını, bu yıl da yapılan çalışmayla Müslümanların buluşma noktası olacağını anlattı.
Kahramanmaraşlıların camide oluşan hasarı çok merak ettiğini anlatan Sarıkaya, "Dışarıdan ışıkların yandığını görünce caminin sağlam kaldığını biliyorlar. Elhamdülillah. Lakin içindeki bu küçük hasarlar sebebiyle de camiyi açamadık. Bizim için can güvenliği de çok önemli. Bu nedenden dolayı da caminin hemen arkasında 1000 kişilik bir çadır kurduk. Aynı zamanda yanına bayanlar için çadır ile iftar çadırı kuruldu." diye konuştu.
Hasene Sosyal Yardımlaşma Vakfı Kahramanmaraş Sorumlusu Fatih Demir ise depremi ilk gününde Kahramanmaraş'a gelerek depremzede vatandaşların yanında olduklarını, Abdülhamit Han Camisi avlusuna da bin metrekarelik çadır kurduklarını anlattı.
Bayanlar mescidinin de bulunduğu çadırlarda ibadetin yanı sıra sosyal aktiviteler ve çocuk etkinliklerinin yapılacağını aktaran Demir, iftar çadırında da ramazan ayı boyunca iftar sofralarının kurulacağını sözlerine ekledi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.