Deprem devleti vurmadı
Türkiye depremin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da toparlanarak ayağa kalkmak için memleketin dört bir yanında uzanan yardım elinden büyük fayda gördü. Gerek kamu gerek ise özel her kesimden deprem bölgelerine gönüllü gelerek görev alan vatandaşlar “Bölgede devlet yok” eleştirilerini gölgede bıraktı.
Depremin yargıya faturası ağır oldu
Deprem adalet sistemini de etkiledi. Hakim ve savcı, hakim ve savcı adayı, yazı işleri müdürü, zabıt katibi, mübaşir, infaz koruma baş memuru, infaz koruma memuru, icra müdürü ve yardımcısı, icra katibi, seçim zabıt katibi ile notar ve baş katip görevinde bulunanların yanı sıra 99 avukatın da eklenmesiyle adalet sisteminde 231 kişiye ulaşan önemli bir kayıp verildi. Kayıplarının acısın unutarak işlerini yapanların yanında gönüllü gelenlerler birlikte yargı çalışmalarında duraksama olmadan vatandaşa hizmet verilmeye devam etti.
Adalet sistemi ayakta kaldı
HSK tarafından atanan 758 savcı bölgede görev yaparken Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nen bin 606 kişinin yanında Adli Tıp Kurumundan 488 doktor ve teknisyen görev aldı. Geri hizmetlerle birlikte Adalet Bakanlığı iş alanına giren toplam 5 bin 399 kişi deprem belgelerinde görev alarak adalet sistemini ayakta kalmasını sağladılar.
Zor göreve talip oldular
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da deprem bölgesindeki adliyeleri ziyaret ederek hem geçmiş oldun dileğinde bulundu hem de gönüllü gelen personele teşekkür etti. Bozdağ, “Adliye personellerimiz gönüllü olarak deprem bölgesine giderek adalet hizmetlerinin durmaması için canla başla çalıştılar hepsinin gönüllü olarak deprem bölgesinde görev almak istemesi bizleri ayrıca çok mutlu etti. Savcılarımız ve adliye personelimiz mesai mefhumu gözetmeksizin geceleri araçlarında yatarak görev yapmışlardır. Yaşadığımız büyük felakette fedakarlığa talip olmak kolay bir iş değildir ve bizim adli personelimiz bu fedakarlığa gönüllü olarak talip olmuştur. Ülkemizin zor zamanında ellerini taşın altına koyan hakim ve savcılarımız ile adliye personelimize ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.