Deprem bölgesine yardım taşıyan tren sayısı 170!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklamasında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezlidepremlerin ardından bölgeye yardımların aralıksız sürdüğünü ifade etti.
Devletin her zaman milletin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurgulayan Uraloğlu, depremin yarattığı afet sonrasında kurtarma çalışmalarının sağlıklı olarak yürütülmesi ve yardımların eksiksiz ulaşmasında demir yollarının ilk günden itibaren aktif olarak yer aldığının altını çizdi.
Toplamda 3 bin 154 vagon yardım
Uraloğlu, öncelikli olarak, iş makineleri, giyim, gıda, barınma malzemeleri ve yakıtın acil olarak bölgeye ulaştırılmasında trenlerin büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, "Şu ana kadar 169 yardım treni deprem bölgesine gönderilmişti. 17 vagon iş makinesi, 498 vagon insani yardım malzemesi, 2 bin 280 vagon ile 4 bin 597 adet yaşam konteyneri, 266 vagon ile 320 konteyner ısıtıcı, battaniye, jeneratör, 30 vagon kömür, 4 vagon 26 adet seyyar tuvalet, 5 adet ısıtma jeneratörü, 24 adet barınma amaçlı vagon, 30 adet servis vagonu olmak üzere toplamda 3 bin 154 vagon afet bölgesine ulaştırıldı." ifadelerini kullandı.
Deprem bölgesinde gönderilen son trenin Afyonkarahisar'dan yola çıktığı bilgisini veren Uraloğlu, şunları kaydetti:
"170'inci yardım trenimiz 12 Ağustos'ta yola çıkmıştı, şu an bölgeye ulaştı. Yola çıkan trende 16 vagon içinde 32 konteyner yaşam malzemesi bulunuyordu. Depremzedelerin ihtiyaçlarını şu an ulaştırdı. Ayrıca depremzede vatandaşların barınma ihtiyaçları için ilk günden itibaren, gar ve istasyonlarda, yolcu ve personel servis vagonları ile misafirhane, sosyal tesis ve şantiyelerde toplam 6 bin depremzedeye barınma hizmeti sağlıyoruz.”
Deprem bölgesinden ayrılan kişi sayısı: 77 bin 974
Uraloğu; "Deprem bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşların da trenlerle tahliyesi sağlanıyor. Bu kapsamda 450 yolcu treniyle 77 bin 974 vatandaşımızı deprem bölgesinden başka şehirlere ücretsiz olarak taşıdık" dedi.
Konteyner kentte sosyal alanların da planlanarak yapılması depremzedelere moral olurken bu kentler mahalle kültürü esas alınarak planlandı. Depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabileceği sosyal marketlerden çamaşırhanelere, mescitten sağlık tesislerine ve oyun alanlarına kadar her şey var.
Depremin hemen ardından Şanlıurfa'nın Birecik ve Haliliye ilçelerinde konteyner kent kuruldu. Şair Nabi konteynerkentte her detay düşünüldü. Çocuklar için sinema salonu konteyner kenti de kuruldu. Geçici yaşam alanlarında kalan depremzedeler, kalıcı konutlar tamamlandığında yeni evlerine taşınacak.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.