Deprem bölgesine 8 milyardan fazla tarımsal yardım
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adıyaman'a gelişinde Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, milletvekilleri Resul Kurt, İshak Şan, Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan gibi yerel yöneticiler tarafından havalimanında karşılandı. İlk olarak Valilik makamını ziyaret eden Bakan Yumaklı, ardından İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Toplantıda kentin çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Yumaklı, bu sürecin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
'24 bin 314 küçükbaş hayvan dağıtımı yaptık'
Deprem felaketinin ardından bölgede tarım ve hayvancılığı destekleme noktasında önemli adımlar atıldığını dile getiren Yumaklı, "Deprem bölgesine şu ana kadar 8,8 milyar lira Tarımsal Destek ödemesi yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başladığımız hayvan kayıplarının birebir karşılanması süreci devam ediyor. Deprem bölgesinde hayvanlarını kaybedenlere, bu hafta küçükbaş hayvan dağıtımını bitiriyoruz. Şu ana kadar 24 bin 314 küçükbaş hayvan dağıtımı yaptık. Toplamda 43 bin 573 küçükbaş dağıtımı yapılmış olacak. 11 ilimizde toplam 5 bin 804 büyükbaş hayvan dağıtımına başlıyoruz. Kanatlı hayvan ve arı kovanı dağıtımlarımız da ay sonuna kadar bitecek" diye konuştu.
Adıyaman'a 2 yeni bal ormanı
Adıyaman'a 2 yeni bal ormanı kuracaklarını da açıklayan Yumaklı, "TMO, şu ana kadar 11 ilden toplam 1,5 milyon ton ürün alımı yaptı. Bunun karşılığında 12,1 milyar lira ürün ödemesi yapacağız. Adıyaman'ın Sincik ve Gerger ilçelerine 2 yeni bal ormanı kuruyoruz. Adıyaman'da faaliyet gösteren tütün kooperatiflerinin kıyılmış tütün satışındaki yüzde 55 ÖTV oranını yarıya indirmiştik. Sürecin uygulanması, Deprem sebebiyle gecikmişti. Süreci hızlandırıp, uygulamaya alacağız. Böylece tütün üreticileri, şirketlere göre daha avantajlı bir şekilde ürünlerini pazarlama imkanı bulacak. 11 ilimize kırsal kalkınma yatırımları desteklerinde de pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Uygun bulunan bütün projeleri hibe kapsamına aldık. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında Adıyaman'a 223 proje için 21,3 milyon lira hibe vermiştik. Şimdi bu projeler için 38 milyon TL daha kaynak ayırıyoruz" dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.