Akademisyenlerden farkındalık için fotoğraf sergisi
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, afet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla deprem bölgesinde çektikleri fotoğraflarla sergi düzenledi.
Serdivan ilçesindeki bir AVM'de açılan sergiyi gezen ziyaretçiler, 6 Şubat'taki depremlerin ardından bölgede çalışma yürüten akademisyenlerin çektiği fotoğrafları inceleme imkanı buldu. Vatandaşlar ayrıca deprem ve yapı güvenliği konularında uzman akademisyenlerden bilgi aldı.
SAÜ Afet Yönetim ve Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Sönmez, AA muhabirine, 1999'da depremi yaşayan Sakarya'da vatandaşın bilincini diri tutma, depreme karşı dirençli toplum oluşturma adına etkinliği organize ettiklerini söyledi.
Hataların tekrarlanmasını önlemek adına vatandaşları bilgilendirdiklerini anlatan Sönmez, "Vatandaşların konut almadan ve konut kiralamadan önce nelere dikkat etmeleri gerektiğini, mevcut konutlarında deprem anında ve sonrasında nerelere dikkat etmeleri konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yürütüyoruz." dedi.
SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu da deprem sahasında 16 kişiyle çalışma yaptıklarını, gözlemlerini Sakarya halkına ve teknik insanlara ulaştırmak istediklerini ifade etti.
Hataları sıfırlamak için bu organizasyonu düzenlediklerini aktaran Emiroğlu, "Özellikle depremden etkilenen vatandaşların sergiye daha çok rağbet ettiklerini görüyoruz. Deprem bölgesinde çektiğimiz her fotoğraf bir hikaye içeriyor ve hepsini inceliyoruz. Bir fotoğraf dakikalarca anlatacağımız bilgiler içeriyor." diye konuştu.
- "Amacımız, toplumun deprem bilincini artırmak"
Deprem bölgesindeki binaların neden ağır hasar aldığını çektikleri fotoğraflarla vatandaşlara anlatmaya çalıştıklarını belirten SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aydın Demir, "Amacımız, toplumun deprem bilincini artırmak ve depreme dirençli toplum oluşturulmasına katkı sağlamak." ifadesini kullandı.
Sergiyi gezen Dilek Ersin de Sakarya'da 1999 depremini yaşadığını, sergideki fotoğrafların kendisini çok üzdüğünü dile getirdi.
İnşaatlarda yanlış malzeme kullanıldığını gördüklerini aktaran Ersin, "Gerçekten projeye uygun yapı yapılırsa, zemin etüdü düzgün yapılırsa, 'Sıvılaşma var mı, yok mu?' diye bakılırsa hiçbir şey olmuyor. Sakarya'da da sanırım hala depremden kalan hasarlı binalar var. Bir an evvel inşallah onlar da düzelir. Bizler de bunu yaşamayız diye ümit ediyorum." diye konuştu.
Etkinliğe katılan Mustafa Baylan da serginin kendileri için çok faydalı olduğunu ifade etti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.