Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2458.31
BIST 100
9772.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Deplasman yasağı kalkacak mı?

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Deplasman yasaklarının kaldırmak taraftarın elinde. Taraftar isterse bunu başarabilir'' dedi.
Deplasman yasağı kalkacak mı?
09 Kasım 2013 20:57:00
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Deplasman yasaklarının kaldırmak taraftarın elinde. Taraftar isterse bunu başarabilir'' dedi.

Kılıç, 'Futbolda kazanmak da var, kaybetmek, berabere kalmak da. Zaten taraftar takımınıkaybettiğinde de destekleyen, kazandığında da destekleyendir. Husumet üretmenin, düşmanlıkgeliştirmenin hiç bir manası yoktur. İşte beraberiz, aşta beraberiz ve tribünde de beraberiz. Maalesef kulüpler arasında alınan kararlardan dolayı deplasmana taraftar gidemeyecek. Derbinin rengi sarı vurgusuna da sahip çıkarak taraftara da bir çağrıda bulunuyorum aslında. Deplasman yasaklarının kaldırmak taraftarın elinde. Taraftar isterse bunun başarabilir. Bu derbi öncesinde kulüp başkanlarına teşekkür ediyorum. Kulüp yönetimlerinden gerginlik yaratacak açıklamalar, kaptanlardan ve futbolculardan gerginlik yaratacak açıklamalar duymadım. Medyada da bu yönde yorumlar duymadık. O zaman herkesin sevgiye ve barışa sahip çıkması lazım. Kimse olağanüstülük, kimse kaos beklemesin, kimse anarşi beklemesin, kimse futbol alanlarının terörize edilmesinden medet umar hale gelmesin' diye konuştu.

'SİYASETİN YERİ TRİBÜNLER DEĞİL'

Siyasetin siyasetçilerin işi olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, 'Siyasetin yeri tribün değil, sandık. Onun gereğini biz sandıkta yaparız. Siyasetin yeri meydandır. Siyasetin yeri kürsüdür. siyasetin yeri sandıktır. Siyasetin yapılacağı yer siyasal partilerdir. Siyasetin yapılacağı yer taraftar kulüpleri, taraftar dernekleri değildir. Siyasi sloganları siyasiler kullansın. Siyasi sloganları tribünler kullanmasın. Tribünler siyasi slogan kullandığı zaman maalesef birbirine düşüyor. Ayrı takımın taraftar grupları birbirleriyle mücadele eder hale geliyor. Ayrı takımın birbirini medyada suçlar hale geliyor. Buna gerek yok. Buna imkan vermemek lazım. Muhalefetin de kendi görevini bir kenara bırakıp tribünlerden medet umar hale gelmemesi lazım. O nedenle derbinin rengi sarı. Herkes rengine sahip çıksın.Herkes formasına tabi ki sahip çıksın. Herkes ebetteki kendi takımını sevecek. Herkes ebetteki en büyük sloganı takımı için atacak. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Bizim dediğimi nedir. Herkesin takımından daha mühim olan bir şey var. o da Türk Milleti'nin ihtiyaç duyduğu birlik, beraberlik kardeşlik iklimidir' şeklinde konuştu.