Denizin ortasındaki 2 bin 400 yıllık kale büyülüyor
Mersin'in ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kızkalesi'nde denizin yanında doğal güzellikler de göz kamaştırıyor. Sahip olduğu 321 kilometrelik sahil şeridiyle öne çıkan Doğu Akdeniz'in önemli şehirlerinden Mersin'de kentin simgesi haline gelen Kızkalesi turistleri bekliyor. Erdemli ilçesinde kıyıdan 200 metre uzaklıktaki tarihi Kızkalesi, Türkiye'nin önemli kültür varlıkları arasında yer alıyor. Korikos sahil kalesinin açığındaki küçük adacık üzerinde yer alan ve büyük bölümü ayakta olan, tarihi MÖ 4. yüzyıla kadar uzanan Kızkalesi'nin kuzey ve güney uçları sekiz kuleyle korunuyor. Dış çevre uzunluğu 192 metre olan ve Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından 1448 yılında onarılan Kızkalesi, Mersin turizminin sembolü durumunda. Deniz kalesi dışında bir de bu kaleye aynı paralelde kara kalesi yer alıyor. Efsanesi ve güzel görünümüyle dikkatleri çeken Kızkalesi, havaların ısınmasıyla vatandaşların ve turistlerin uğrak merkezi haline geldi. Tarihi kale havadan da görüntülendi.
"MERSİN SAHİLLERİ ÇOK ÖZEL"
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin sahillerinin çok özel sahiller olduğunu söyledi. Bugüne kadar bunun kıymetinin yeterince anlaşılmadığını kaydeden Kocamaz, "Hiç olmasa elimizde kalan bölgelerle ilgili biz her türlü desteği vererek Mersin'e, vatandaşlarımıza yakışır hale getirmek istiyoruz. Geçen yıl Kızkalesi'nde mavi bayrağı almıştık. Bu mavi bayraklar her yıl denetlenerek yenileniyor. Bu yıl Kızkalesi'ndeki yenilendi. Buna ilave olarak da Susanoğlu'nu mavi bayrağa kavuşturduk. Gelecek yıllarda bunun sayısı daha fazla artacak. Tabii bir taraftan bu sahilleri biz Büyükşehir Belediyemize tahsis ettirmekle uğraşıyoruz ama tam manasıyla istediğimiz noktaya gelebilmiş değiliz. Bizim buradaki amacımız kar değil. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'i en iyi şekilde temsil ettirmek istiyoruz. Dolayısıyla buralara çok yüksek paralar ödeyerek kiralayıp halkımıza hizmet verdirmeye çalışıyoruz" dedi.
"KIZKALESİ TARİHİ ÖZELLİĞİ OLAN BİR BÖLGE"
Kızkalesi'nin tarihi özelliği olan bir bölge olduğunun altını çizen Kocamaz, "Oradaki deniz içerisindeki Kızkalesi'ne mutlaka bir işlev verilerek halkın kullanımına da açılması gerekiyor. Bugüne kadar sadece görsel olarak hizmet veriyordu. Oranın aydınlatmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak bazı harcamalar yaptık. İnşallah ileriki yıllarda kara bölgesindeki kalenin de restorasyonuyla birlikte her ikisi Türkiye'nin turizmine büyük bir katkı sağlar. Biz onu UNESCO Kültürel Miras Listesi'ne de aldırmak için çalışıyoruz. İnşallah kültürel miras listesine alındıktan sonra Mersin'e, Türkiye'ye çok büyük bir değeri kazandırmış olacağız" diye konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.