Deniz trafiğine gözaltı
ABD, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, İsrail, Yunanistan, Portekiz, Romanya, Arnavutluk, Hırvatistan, Kıbrıs, Ürdün, Malta, Karadağ ve Slovenya'nın da imza attığı bu anlaşmaya göre, Atlantik ve Kızıldeniz yaklaşma suları da dahil olmak üzere Akdeniz ve Karadeniz'de, feribotlar hariç 300 ton ve üzeri tonajlı ticari gemilerin limanlara geliş-gidiş zamanları ve denizdeki mevkileri uluslararası işbirliğiyle takip ve kontrol edilecek. İtalya Deniz Kuvvetleri Donanma Harekat Merkezi'nde oluşturulan bilgi toplama merkezinde toplanacak bilgiler anlaşmayı onaylayan ülkelerle paylaşılacak.
ORTAK DENİZ RESMİ
Anlaşmaya göre her ülke kendi yetenekleri, yasaları ve uygulamaları uyarınca, kendi ülkesinin ve varlıklarının güvenliğini sağlamaya uygun olarak bilgi sağlayacak. Ticari internet aracılığıyla anlaşmaya taraf ülkelerce belirlenmiş harekat karargahları arasında ortak bir tanımlanmış deniz rismi oluşturmak için bir ağ kurulacak. Projenin ilk aşamasında İtalyan Deniz Kuvvetleri Donanma Harekat Karargahı Veri Füzyon Merkezi görevini icra edecek. Taraf ülkeler maliyetini kendileri karşılayarak kendi harekat karargahında sistem raporlarını gönderip almak üzere bir iş istasyonu kuracak ve sistemin gereklerini yerine getirecek internet bağlantısı ve donanımlara sağlayacak. İtalya Deniz Kuvvetleri de tüm taraflara tanımlanmış deniz resmini oluşturmaya yönelik ücretsiz yazılım sağlayacak.
KAPSAM GENİŞLEYEBİLİR
Anlaşma kapsamında taraf ülkeler arasında değişim yapılacak veriler, deniz araçlarının milli limanlarına varış ve limanlardan ayrılışlarıyla ilgili bilgilerle denizdeki mevkilerini kapsayacak. İlk aşamada askeri deniz ulaştırma birimleri, feribotlar ve 300 ton tonajdan az kargo gemileri ile tonajı ne olursa olsun balıkçı gemileri kapsam dışı tutulacak. Ancak ileride denetlenecek gemilerle ilgili tonajın azaltılması ve bilgi verilecek gemilerin tipinin arttırılması yeniden değerlendirilebilecek.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.