Deniz Kurdu Tatbikatı'nda millî platformlar ve sistemler öne çıkıyor
Deniz Kuvvetleri ve bağlı Komutanlıkların, harekâtı sevk ve idare etkinliğinin değerlendirilmesi, karargâh personeli ve tatbikata katılan unsurların çok tehditli ortamda muhakeme öngörü ve karar verme yeteneklerinin geliştirilmesi, Hava ve Deniz Kuvvetleri unsurları arasında müşterek çalışabilirlik usullerinin denenmesi amaçlanan Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı, 7-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.
Dost ve müttefik ülke temsilcilerinin katılım sağladığı Seçkin Gözlemci Günü’nde, yerli ve millî platformlar ve sistemler ön planda yer aldı.
Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı’nda kullanılan yerli ve millî ürünlere ilişkin değerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün açıklamasında şunları kaydetti:
“Savunma Sanayii Başkanlığı olarak temel amacımız; güvenlik güçlerimizin ihtiyacı olan sistemleri azamî oranda yerli ve millî imkanlarla sağlamaktır. Başkanlık olarak yürüttüğümüz tüm projelerimizde yerli ve milli imkân ile kabiliyetleri azami oranda kullanmaktayız.
Mavi Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumakta olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından düzenlenen Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatı kapsamında, yerli ve millî imkân ve kabiliyetler ile inşa edilmiş olan çok sayıda platformumuz ve platformlarımıza entegre radar, elektro-optik, mühimmat, alt sistem, faydalı yük, elektronik bileşen ve yazılımlarımız ile savunma sanayiimiz tarafından geliştirilen birçok yerli ve millî ürün de yer almaktadır.
Bu vesileyle tatbikatın tüm planlama ve icra safhalarında büyük bir özveriyle görev yapan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, Hava Kuvvetleri Komutanlığımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın kıymetli personeli ile savunma sanayiinde takip eden değil takip edilen, tüketen değil üreten, yeniye öncülük eden ve bir üst aşamaya geçmemize vesile olan ülkemiz savunma sanayii ekosisteminde yer alan ana yüklenicilerimize, alt yüklenicilerimize ve KOBİ’lerimize üstün gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum.”
Deniz Kurdu Tatbikatı’nda yer alan savunma sanayii ürünleri
1. ANKA (TUSAŞ)
2. BAYRAKTAR TB2 (BAYKAR)
3. ADA SINIFI KORVETLER (STM)
4. TCG ANADOLU (SEDEF TERSANESİ)
5. TCG İSTANBUL (STM)
6. VURAN (BMC)
7. COBRA-II (OTOKAR)
8. ÇAKA UZAKTAN KOMUTALI KULE (FNSS)
9. MAM-L (ROKETSAN)
10. MAM-T (ROKETSAN)
11. TEMREN/LUMTAS (ROKETSAN)
12. ALBATROS-S (ASELSAN)
13. MARLİN (ASELSAN & SEFİNE TERSANESİ)
14. AKSUNGUR SİHA (TUSAŞ)
15. MEKANİZE ÇIKARMA ARACI (SEDEF TERSANESİ)
16. CİRİT (ROKETSAN)
17. PELİKAN GÜDÜMLÜ MERMİ SİMÜLATÖRÜ (METEKSAN SAVUNMA)
18. ELEKTRONİK HARP SİSTEMLERİ (ASELSAN)
19. ZAHA (FNSS)
20. ATMACA (ROKETSAN)
21. ADVENT SAVAŞ YÖNETİM SİSTEMİ (HAVELSAN)
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.