Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2834.72
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Deniz Baykal'dan şok iddia!

Kaset komplosunda hükümeti suçlayan eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın, komplodan önce paralel yapı hakkında soruşturma önergesi verdiği ortaya çıktı.
Deniz Baykal'dan şok iddia!
05 Nisan 2014 17:41:00
Kaset komplosunda hükümeti suçlayan eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın, komplodan önce paralel yapı hakkında soruşturma önergesi verdiği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanlığı koltuğunu 2010'da kaset komplosu ile terk eden Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kasete erişim Başbakan Erdoğan tarafından engellenmesine rağmen hükümete yönelik suçlamalarını sürdürüyor. Paralel yapıyı işaret eden bulgulara karşın Pensilvanya'ya toz kondurmayan ve istifa kararını açıkladığı basın toplantısında "Pensilvanya'dan aldığım mesajın samimiyetine inanıyorum" diyen Baykal'ın, kaset komplosundan üç yıl önce, "Devlet içindeki cemaat kadrolaşmasının tehdit oluşturduğu" yönünde soruşturma önergesi verdiği ortaya çıktı.

KADROLAŞMA YAYGINLAŞTI

Önergede, Dink, Hablemitoğlu, Rahip Santora cinayetleri ile yasadışı dinlemelerin de aralarında yer aldığı soruşturmalarda, bilgi kirliliği, hedef saptırma ve yönlendirmeler yaşandığı da belirtiliyor. Baykal ve CHP milletvekillerinin imzalarıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan 15 Şubat 2007 tarihli önergede, Emniyet'tehukuka aykırı vasıfsız bir kadrolaşma oluşturulduğu belirtildi. Cumhuriyet karşıtı yapılanmaya bir kod adı verildiği belirtilen önergede gizli kadrolaşma sürecinin yaygınlaştığı da ifade edildi.

SORUŞTURMALARA ENGEL

'Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkez teşkilatı, İstanbul, Ankara, İzmir ile tüm polis okullarının bu kadroların elinde bulunduğu yolunda ciddi bulgular vardır' denilen önergede cemaat kadrolarının her türlü soruşturma girişimini de engelledikleri belirtildi.

TAHRİBAT ÇOK AĞIR

Paralel yapının tahribatının çok ağır olduğunu belirten CHP'liler önergede, "Kurumun arşiv ve istihbaratı yok edilmektedir. İç güvenlik örgütleri işlevini kaybetmektedir. Emniyet'te kargaşa oluşturan yapılanma, bilgi kirliliği yaratarak, kamuoyunu yanıltmakta ve hukuk dışı eylemleri rahatlıkla gerçekleştirmektedir" tespitleri sıralandı.

AKYÜREK 'F-TiPi' YAPILANMA İÇİNDE

Baykal ve CHP milletvekillerinin imzaladığı önergede "Hırant Dink cinayeti öncesinde Trabzon Emniyet Müdürü, cinayet tarihinde ise Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan Ramazan Akyürek'in, 'F-Tipi' yapılanma içinde olduğu ve özel bir himayeye mazhar olduğu, hem sicil dosyası ile hem de Dink cinayetinin işleyişi süreciyle anlaşılmaktadır" ifadeleri de yer aldı.

Akşam