Dolar (USD)
34.16
Euro (EUR)
38.17
Gram Altın
2920.58
BIST 100
9777.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Demokrasi’ye dolar ayarı

AB ve ABD çıkarları için demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri ayaklar altına aldı. ABD Başkanı Trump, Nükleer Kim ile masaya otururken, AB ülkeleri 9 genci idam eden Mısır’ın darbeci lideri Sisi ile kucaklaştı. Seçilmiş Mursi ve Maduro’yu diktatör ilan eden batı, Kaşıkçı’nın katili Prens Selman’ı aklamak için sus pus oldu.
Demokrasi’ye dolar ayarı
28 Şubat 2019 10:36:00
AB ve ABD çıkarları için demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri ayaklar altına aldı. ABD Başkanı Trump, Nükleer Kim ile masaya otururken, AB ülkeleri 9 genci idam eden Mısır’ın darbeci lideri Sisi ile kucaklaştı. Seçilmiş Mursi ve Maduro’yu diktatör ilan eden batı, Kaşıkçı’nın katili Prens Selman’ı aklamak için sus pus oldu.

İSMAİL ZELVİ

AB ve ABD’nin demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri ülkeleri sömürmek için birer saldırı aracı olarak kullandığı açıklandı. Kendi ülkeleri için insan haklarını dikkate aldığını açıklayan batı, Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerde buna hiç dikkate almıyor. Türkiye’yi AB’den uzak tutmak için, İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi, özgürlükleri gündeme getiren AB liderleri Kral Selman, Sisi, Kim gibi diktatörleri aklamak için yürütülen kampanyaya öncülük ediyor. Türkiye’yi AB’den uzak tutmak için her fırsatta kınama yayınlayan AB’nin çelişkili demokrasi anlayışında Mısır, Afrika, Ortadoğu, Uzakdoğu ve Güney Amerika’da demokratik değerler, insan hakları ve özgürlükler yok hükmünde tutuluyor.

Diktatörlerle kucaklaştılar

Organize suç örgütlerine karşı tedbir alan Türkiye’yi her fırsatta AB’nin kınadığına dikkat çeken Tavak Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, AB ülkelerinin kendilerinden olmayan İslam ülkeleri, Afrika, Uzakdoğu ve Güney Amerika ülkelerine demokrasi yaklaşımının çifte standartlı olduğunu açıkladı. Avrupa için önemli olanın kendi çıkarları olduğunu belirten Prof. Şen, AB liderleri Mısır’da 9 kişiyi idam eden Sisi ile bir araya gelerek savunduğu değerlerle çeliştiğini söyledi. AB’nin Mısır’daki AB, Arap Birliği zirvesine üst düzey katılımla darbeci Sisi’nin insan hakları ihlallerine BM nezdinde onay verdiklerini savunan Şen, “Başkan Trump, Kuzey Kore Lideri Kim’i dize getirmek için uyguladığı politikadan sonuç aldığı için, şimdi onun saygın hale getirecek bir görüşme yaptı.

Kaşıkçı cinayeti unutuldu

Prof. Şen, S.Arabistan Prensi Salman’ın Cemal Kaşıkçı cinayeti baş sorumlusu olmasına rağmen, parasıyla itibar satın aldığını belirterek, “Prens Selman cinayetten sonra G20’ler zirvesine korkarak gitti. Fakat ABD ve İsrail’in desteği ile bu zirvede kendine yer buldu. Şimdi Hindistan ve Pakistan’a para yardımı yaparak üzerindeki cinayetin kara lekesini silmek istiyor. AB ve ABD’nin Kaşıkçı cinayeti ile birlikte 20 milyonluk nüfusu olan Yemen’i mahveden bir ülkeyi kınamaması demokrasiye çarpık bakışlarının bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Maduro seçime gitmeli

ABD Başkanı Trump’ın damadı Jared Kushner’in Türkiye ziyaretine de değinen Prof. Şen, “Kushner, protokolde Cumhurbaşkanlığı baş danışmanı İbrahim Kalın ile görüşebilecek seviyede bir adam. Suriye’de YPG bölgesini güvence altına alacak bildirimleri Türkiye’ye iletmek üzere geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle bunu kabul etmemelidir. Güney Amerika’da Maduro’yu diktatör ilan edenler diğer bölgelerde diktatörlerle iş tutuyorlar. Maduro, en kısa zamanda seçim yaparak iç çalkantıları sonlandırmalıdır.” Dedi.

Avrupa çağdışında kaldı

İdam’ın Türkiye’de gündeme geldiğinde Türkiye’yi çağ dışı ilan edenlerin Mısır’da idamcıları kucaklamasının gerçek niyetlerini ortaya koyduğunu söyleyen UHİM Başkanı Ayhan Küçük ise, “Avrupa ve ABD Mursi’ye yapılan darbe girişiminde de aynı refleksi sergiledi. Avrupa’da demokrasi özgürlük ve insan hakları söylemi sadece kendi çıkarlarını hedefleyen söylemlerdir. Bunları hedef aldıkları ülkelere karşı tehdit olarak kullanırlar. Zenginliklerini sömürecekleri ülkelere yönelik operasyon öncesinde demokrasi, insan hakları ve özgürlükler üzerinden baskı uygular. Onlar için çifte standart önemli, demokrasi insan haklarını değersiz” şeklinde konuştu.

Uluslararası siyaset yalana dayalı

Küçük, “Maduro ile ilgili benzer bir süreç var bölgede bildiğiniz gibi, Venezuela’da petrol ve altın var. Bu zenginliği kendi ülkesi için kullanmak isteyen lider diktatör ve gayrı meşru ilan ediliyor. Maduro’ya operasyon tipik bir Ortadoğu ülkesine yaklaşım biçimi. Yer altı zenginlikleri ya ABD ve Avrupalı küresel şirketlerin himayesine verilecek, yoksa iktidarda kalma şansınız yok.” dedi.