Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2834.35
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Demokrasi için bulunmaz bir fırsat

Akil İnsanlar Akdeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Hisarcıklıoğlu, 'Bu, aslında hem demokrasimiz için hem de doğru işlerin yapılması için bulunmaz bir fırsat' dedi.
Demokrasi için bulunmaz bir fırsat
20 Nisan 2013 23:27:00
Akil İnsanlar Akdeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Hisarcıklıoğlu, 'Bu, aslında hem demokrasimiz için hem de doğru işlerin yapılması için bulunmaz bir fırsat' dedi.

Akil İnsanlar Akdeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile üyeler Kadir İnanır, Tarık Çelenk, Hüseyin Yayman, Nihal Bengisu Karaca, Öztürk Türkdoğan, Lale Mansur, Şükrü Karatepe ve Muhsin Kızılkaya, Antakya'da din adamlarıyla bir araya geldi.
Hisarcıklıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, ikinci ziyareti Hatay'da gerçekleştirdiklerini söyledi.
Hatay'da toplumun tüm kesimleriyle temaslarda bulunacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, amaçlarının çözüm sereciyle ilgili olarak Hataylı'nın ne düşündüğünü öğrenmek olduğuna işaret etti.
Hisarcıklıoğlu, temasları sırasında konuşmayıp, dinleyeceklerini vurgulayarak, "Biliyorsunuz devletimiz bir süreç başlattı. Bu süreçte de millet ne düşünüyor, beklenti ve talepler nedir bilmek istiyoruz. Bu, aslında hem demokrasimiz için, hem de doğru işlerin yapılması için bulunmaz bir fırsat. Bize 'Siz ne anlatacaksınız?' diye soruyorlar. Aslında Hataylı'ya bir şey anlatmak bizim haddimiz değil" diye konuştu.
Bulundukları masadaki görüntünün bu işin en güzel göstergesi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
"Dinler, mezhepler, ayrı fikirler ve ideolojiler, herkes Hatay'da bu masada buluşmuş durumda ama kalpler ve yürekler, herkes farklı olmasına rağmen bir noktada atıyor. Hatay'da herkese örnek olacak birlik, beraberlik ve kardeşlik var. Aslında bizim mayamız da buna en uygun noktadadır. Hamurumuz bizim böyle yoğrulmuştur. Sadece Hatay'ın değil Türkiye'nin mayası da böyle. O yüzden biz anlatmayacağız, dinleyeceğiz. Bu kapsamda farklı dinlerin ve mezheplerin önderleriyle bir araya geldik."
Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile üyeler danha sonra Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile görüştü.
"Cumartesi anneleri"ne ziyaret
Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapan ''Cumartesi Anneleri'' olarak bilinen kayıp yakınlarıyla görüştü.
CHP heyetinin kayıp yakınlarıyla bir süre görüşmesinin ardından Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, "Cumartesi Anneleri" ile bir kafeye geçti. Heyet, burada kayıp yakınlarının sorunlarını dinledi, sorularına cevap verdi, taleplerini aldı.
Marmara Bölgesi Heyeti Başkan Vekili Sancar, barış süreçlerinin, savaş döneminde oluşan yaraları hatırlattığını ifade ederek, "Benim bu meydanda aldığım en önemli izlenim, geçmişin yaralarının sarılmasının barış sürecinin bir parçası olarak düşünülmesi gerektiğidir" diye konuştu.
Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Denizli'de
Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel ve üyeler, Denizli programları kapsamında Pamukkale Üniversitesi'ne geçerek Rektörlük binasında öğrenci temsilcileriyle görüştü.
Özgürel, çözüm sürecine ilişkin, "(PKK'nın başına taş mı düştü?) deniliyor. Evet, PKK'nın başına taş düştü. PKK, bu işi götüremeyeceğini anladı, Türkiye de bu meseleyi silahlı kuvvetler mücadelesiyle bitiremeyeceğini gördü'' dedi