Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Demirel yargılanmalı

28 Şubat davasında, Müşteki avukatlarından Mustafa Polat, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında suç duyurusu dilekçesi gönderdi.Hukukçular Derneği Eski Başkanı Hüsnü Tuna, "Süleyman Demirel yargılanmalı çünkü darbeye ortaklık etmiş bir kişidir" dedi.
Demirel yargılanmalı
26 Eylül 2013 00:00:00
28 Şubat davasında, Müşteki avukatlarından Mustafa Polat, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında suç duyurusu dilekçesi gönderdi.Hukukçular Derneği Eski Başkanı Hüsnü Tuna, "Süleyman Demirel yargılanmalı çünkü darbeye ortaklık etmiş bir kişidir" dedi.

ABDULMUTTALİP ILGAZ/ ANKARA

28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanık hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan açılan davanın 18. duruşması yapıldı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler, sanık yakınları ve avukatlar katıldı.

Müşteki avukatlarından Mustafa Polat, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında suç duyurusu dilekçesi gönderdi. Bir dilekçe daha gönderen Polat, sanıkların "etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyip istemediklerinin" sorulmasını talep etti.

Bu suç duyuruları sayesinde Demirel'e yargılanma yolunun açık olduğunu belirten Hukukçular Derneği Eski Başkanı Hüsnü Tuna, "Süleyman Demirel yargılanmalı çünkü darbeye ortaklık etmiş bir kişidir" dedi. Tuna, Demirel'in, yeni suç duyuruları ile devam eden soruşturmaların ek dosyalarına dahil edileceğini söyledi. Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kılıçkaya ise, "O dönemim Milli Güvenlik Kurulu başkanı olan Süleyman Demirel'in oradaki askerlere buna yetkiniz yok böyle bir şey yapamazsınız demiş olsaydı, 28 Şubat süreci yaşanmaz" diye konuştu.

Derin yapılanmanın başı

Demirel'in Türkiye'deki derin yapılanmanın başı olduğunu ifade eden Tuna, "Demirel'in çok güçlü yerlerden referansı var. O yüzden savcılık onu soruşturmaya dahil edebilecek güçte hissedebiliyorlarsa ederler" dedi. Demirel'in soruşturmaya dahil edilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Tuna, "Her halükarda Türkiye derin yapılara karşı savaş açmış olduğu bir dönemde Demirel'e karşı da dava açabilmeli, açmalıdır. Bu ülkede kimse dokunulmaz değil" şeklinde konuştu.

Çiller de suç duyurusunda bulunulacak

Öte yandan suç duyuruları artarken dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in de ifade vereceğini söyleyen Tuna, "Şu an devam eden bir soruşturma olduğu için bu Şikayetler ancak o soruşturmaların sonlanmasıyla dahil edilebilir" şeklinde değerlendirdi. Demirel'in darbede etkin rol aldığını dile getiren Tuna, "Elbette ki vatana ihanet suçu kimsenin yanına kar kalmıyor. Ve bu da bir yönüyle vatana ihanet gibi bir şeydir. Onun için Demirel'in yargılanması gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Vatana ihanet yargılanmalı

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kılıçkaya ise "O dönemim Milli Güvenlik Kurulu Başkanı olan Süleyman Demirel'in oradaki askerlere buna yetkiniz yok böyle bir şey yapamazsınız demiş olsaydı, 28 Şubat süreci yaşanmazdı" diye konuştu. Demirel'in kurulun başkanı olması sıfatıyla bunu engellemeyerek, darbeye zemin hazırlamasının kanıt olduğunu ifade eden Kılıçkaya, "Demirel'in ileriki zamanlarda yargılanmaya dahil edilmesinin kaçınılmaz olacağını düşünmekteyim" dedi.