Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.14
Gram Altın
2920.00
BIST 100
9777.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

DEAŞ'e göz açtırılmıyor: 5 şüpheli yakalandı!

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda yabancı uyruklu olduğu belirlenen 5 şüpheli gözaltına alındı.
DEAŞ'e göz açtırılmıyor: 5 şüpheli yakalandı!
06 Eylül 2023 10:35:44
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda yabancı uyruklu olduğu belirlenen 5 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ'ın faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Adreslere eş zamanlı operasyon

Yapılan çalışmada geçmiş dönemde örgüt içerisinde askeri eğitim alan ve aktif olarak faaliyet yürüten şüphelilerin kentte olduğunu tespit eden ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda yabancı uyruklu 5 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Fırat Kalkanı Harekâtı

Suriye İç Savaşı'na Türk askerî müdahalesi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitilmiş Özgür Suriye Ordusu grupları tarafından yapılmış ve başarı ile sona eren operasyon. Operasyonun amacı Türkiye'nin kendi varlığına tehdit olarak gördüğü ve terör örgütü olarak tanımladığı grupları bölgeden uzaklaştırmak, sınır hattının ve bölgedeki halkın güvenliği sağlamak ve kontrol altına almak ve göç sorununu yok etmek için 5 bin km² alanda Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD), YPG ve Suriye Silahlı Kuvvetleri güçlerinden sivillerin güvenliği dolayısıyla tamamen temizlenmesi hedeflenen Güvenli Bölge oluşturmak olduğu bildirildi. Harekâtın bir diğer amacının ise PYD'nin bölgede kantonları birleştirerek otonom bir yapı kurma hedefini bitirmek olarak açıklanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonda IŞİD ve YPG mevzilerinin yoğun ateş ile hava ve kara unsurlarınca vurulduğunu duyurmuştur. 29 Mart 2017 günü 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde toplanan MGK toplantısı sonucu harekâtın başarıyla tamamlandığı ilan edildi.

Nasıl başladı?

6 Ağustos 2016'da, ABD destekli YPG 31 Mayıs 2016'dan beri sürdürdüğü operasyonu başarı ile tamamladı ve Menbic'i IŞİD'den geri aldı. YPG, böylece Fırat'ın batısına geçti. Suriye'nin kuzeyinde koridoru tamamlamak için Cerablus ve El-Bab hattı kaldı. Türkiye, Fırat'ın batısını "kırmızı çizgi" olarak tanımlamıştı. Amerika Birleşik Devletleri'de bu konuda söz vermişti fakat söz tutulmadı. YPG'nin Fırat'ın batısında ilerleyişi devam etti.

20 Ağustos 2016'da sayıca büyük bir grup muhalif ağır teçhizat yüklü 80'e yakın araç ile sınır kasabası Çobanbey'den yola çıkarak Türk sınırına geldiler.

22 Ağustos 2016'da, Irak ve Şam İslam Devleti tarafından Gaziantep saldırısına misilleme olarak Karkamış'a 2 adet havan ateş yapıldı. Bunun üzerine Türk Kara Kuvvetleri 60 adet obüs mermisi ateşleyerek Cerablus ve Menbic'i ağır bombardıman ateşine tuttu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emri ile Karkamış'taki sivil halk kısa sürede tahliye edildi