Dolar (USD)
34.16
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2920.43
BIST 100
9891
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

DEAŞ ABD'nin terör çöplüğünde

Dünyayı terör örgütleri eliyle dizayn eden ABD, DEAŞ'ı kullanıp ta çöplüğe attığı terör örgütleri listesine ekledi. FETÖ'yü hala kullanılabilir bir aygıt olarak Pensilvanya'da muhafaza eden 'Big boss' büyük patron, bir dönemler kullandığı DEAŞ'ın ipliğini pazara çıkardı.
DEAŞ ABD'nin terör çöplüğünde
08 Şubat 2018 09:30:00
Dünyayı terör örgütleri eliyle dizayn eden ABD, DEAŞ'ı kullanıp ta çöplüğe attığı terör örgütleri listesine ekledi. FETÖ'yü hala kullanılabilir bir aygıt olarak Pensilvanya'da muhafaza eden 'Big boss' büyük patron, bir dönemler kullandığı DEAŞ'ın ipliğini pazara çıkardı.

İSMAİL ZELVİ

Dünyayı terör örgütleri eliyle dizyan eden ABD, DEAŞ'ı kurup, besleyip, kullandıktan sonra çöpe attığı terör örgütleri listesine ekledi. CIA-FBI 2011'de DEAŞ'ı 300 Amerikalı teröristle kurduğunu itiraf etti.

The George Washington Universitesi'nin Amerikalı Deaşlılar raporuna göre, Obama-Clinton ikilisi DEAŞ'ı yönetmek üzere Suriye ve Irak'a gönderdikleri 300 ABD'li ajan teröristi Minnesota, Virginia ve Ohio'dan topladılar.

Hapishane'den DEAŞ tahtına

ABD, Irak ve Suriye'yi Müslümanlardan arındırarak, İsrail'e hazır lokma haline getirmek amacıyla PKK terör örgütünden önce DEAŞ'ı sahneye sürdü. Türkiye'nin barış sürecini de sabote eden girişimin arkasına şeytani bir zeka bulunuyor. ABD, Afganistan, Bosna, Pakistan, Yemen, Somali gibi birçok yerde kullandığı taktiği Irak ve Suriye'de de kullandı. Irak işgalinin ardından milyonlarca insanı katleden yüzbinlerce kişiyi hapse atan ABD, DEAŞ'ın alt yapısı olarak hapishanelerde tuttuğu ve ajanlaştırdığı isimleri devreye sürdü. Afganistan'da eğittiği Taliban artıkları ile Irak'ta Ebu Bekir Bağdadi'yi devreye soktu. ABD'li sivil toplum örgütleri bu süreçte Irak ve Suriye'de DEAŞ'a militan taşıdılar. ABD'nin ardından bölgede çıkarlarını kaybetmek istemeyen İsrail'in MOSSAD'ı, İngiltere'nin MI6'sı pastadan pay kapmak için en azılı ajanlarını sistemin içine dahil etti. En cani katliamları İngiliz John isimli terörist yaparak dünya kamuoyuna servis etti. Bölge halkı en cani metodlarla sindirilerek DEAŞ'ın köleleri haline getirildiler.

İstihbarat örgütleri DEAŞ'a terörist yağdırdı

DEAŞ'ın sosyal medyadan yapılanması, istihbarat servisleriyle iç içe geçmiş sosyal medya devlerinin, terörizme zemin hazırladığı gerçeğiyle dünyayı yüz yüze getirdi. Batı'daki radikalleşmeden çekinen emperyalistler köşe başlarını ajanları vasıtasıyla tuttukları terör örgütüne dünyanın dört bir yanından terörist akıttılar. Suriye ve Irak'taki DEAŞ'lı ABD ajanları işin başından beri CİA tarafından biliniyor, raporları tutuluyordu. Irak ve Suriye'de ABD ordusunun silahları, bölgenin ekonomik kaynakları DEAŞ'a aktarıldı. Avrupalı ajanlarda İngiliz, Fransız, Alman, Hollandalı istihbarat servislerinin gözetimi ve denetimi altında DEAŞ'a gönderildiler. İslam dünyasının dört bir yanından kandırılmış elemanlarında sisteme dahil edilmesiyle Irak ve Suriye'de büyük bir canavar yaratıldı. 2014-2017 yılları arasında ABD-İsrail-İngiliz planları çerçevesinde DEAŞ'ın işgal ettiği bölgeler, PKK/PYD terör örgütüne devredildi. Türkiye'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında ise DEAŞ'lı teröristler PKK/PYD saflarına intikal ettirildi.

Rakka'nın alınması ile DEAŞ ile işi biten ABD ve Batılı istihbarat güçleri elemanlarını birer ikişer geri çekti veya, Türkiye gibi ülkelere karşı kullanmak üzere SDG kamuflajı altında PKK'nın emrine verdi. DEAŞ'lılar genellikle ön saflarda savaşıyor veya intihar eylemleri için kullanıyorlar.

Geri döndüler

Rapora göre Ajan DEAŞ'lıların birçoğu geri döndü. Fakat döndüklerinde hayal kırıklığına uğradılar. Terör örgütüne katılanların yüzde 9.4'ü internet üzerinden katılım sağladılar. ABD şimdi Suriye ve Irak'a gönderdiği terörist ajanlarının ABD'de eylem yapıp yamayacağı korkusuyla yaşamaya başladı. George Washington Üniversitesi'nin 64 Amerikalı DEAŞ üyesi üzerinde yaptığı araştırmada, bunların 12 tanesinin geri döndüğünü tesbit etti. Geri dönenlerden 9 tanesi tutuklanırken Üç tanesi Suriye ve Irak'a geri gönderildi. Amerikalı ajan teröristlerin ortalama yaşı 27 olarak belirlendi. Bu teröristlerden % 70'i ı Amerikalı, kalanları ise ABD'nin kontrol ettiği ülkelerden vatandaşlık verilenler arasından seçildi. ABD'nin gönderdiği teröristlerden yüzde 34'ü bulundukları bölgelerde çatışmalarda öldü. ABD'nin ısrarla geri gönderdiği teröristlerden biri ise intihar etti. ABD'li teröristler 22 saldırı düzenlediler. ABD'li teröristlerden % 5'inin hiçbir suçu tesbit edilemediği için normal hayatına devam ediyor. % 44'ü ise hala çatışma bölgelerinde bulunuyorlar.

DEAŞ üyesi ABD'li terörist listesi

ABDUL AZIZ, Ahmad Hussam al-Din Fayeq

ABOOD, Bilal

ABOUSAMRA, Ahmad

ABU SALHA, Moner

ADEN, Abdifatah

AHMED, Abdifatah

al-HAYMAR, Ridwan

ALI, Arman

ALI, Omar

al-JAYAB, Aws Mohammed Younis

al-KAMBUDI, Sari Abdellah

ALLIU, Erius

al-MADIOUM, Abdelhamid

al-MOFLIHI, Ahmed

BAH, Mamadou

BHUIYA, Mohimanul

BRADLEY, Ariel

CLARK, Warren

COOK, Umar

DEMPSEY, Brian

DENNISON, Russell

DOUGLAS, Robert

el-GOARANY, Samy

FAZELI, Adnan

GARCIA, Sixto Ramiro

GEORGELAS, John

GEORGELAS, Joya "Tania"

GREENE, Daniela

HARCEVIC, Haris

HARROUN, Eric

HOXHA, Zulfi

IBRAHIM, Amiir Farouk

INGRAM, Terry

ISMAIL, Yusra

JAMA, Yusuf

KANDIC, Mirsad

KARIE, Hamse

KARIE, Hersi

KATTAN, Omar

KHAN, Jaffrey

KHWEIS, Mohamad Jamal

KLEMAN, Kary Paul

KODAIMATI, Mohamad

KODAIMATI, Mohamad Saeed

KODAIMATI, "Rahmo"

MAMADJONOV, Saidjon

MANSFIELD, Nicole Lynn

MASHA, Mohamed Maleeh

McCAIN, Douglas

MOHALLIM, Hanad Abdullahi

MOHAMUD, Abdirahman Sheik

MUHAMMAD, Saleh

MUTHANA, Hoda

NASRIN, Zakia

NGUYEN, Sinh Vinh Ngo

NIKNEJAD, Reza

NUR, Abdi

PAZARA, Abdullah Ramo

RAHMAN, Talmeezur

RAIHAN, Rasel

RENTERIA, Alberto

ROBLE, Mohamed Amiin Ali

SHABAZZ, Sawab Raheem

SHALLCI, Sevin