De Wever: İflas ettik, Yunanistan'a döndük
Belçika'da Yeni Flaman İttifakı'nın (N-VA) lideri ve Anvers Belediye Başkanı Bart De Wever, Belçika'nın VRT televizyon kanalında katıldığı programda, ülkenin ekonomik durumu ve yaşanan enerji krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.
"Bu ülke iflas etti. Borçlara, kamu harcamalarına ve bütçe açığına bakın. Yeni Yunanistan olduk." diyen Muhalefetteki aşırı sağcı siyasetçi De Wever, Belçika'nın ekonomik olarak Güney Avrupa ülkelerinden daha kötü duruma geldiğini belirtti.
Yaşanan enerji krizinden Avrupa sorumlu
Yaşan krizin sorumlusunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmadığına işaret eden De Wever, sorumlunun kendi enerji üretimine son veren Avrupa politikaları olduğunu söyledi.
De Wever, ABD'de halkın Avrupa'daki kadar kötü durumda olmadığına dikkati çekerek, ABD'nin günümüzde petrol ve gaz ihraç ettiğini anımsattı.
Bütün firmaların üretim için ABD ve Çin'e gitmesi halinde iklim standart ve kriterlerinin bir önemi olmayacağını vurgulayan De Wever, insanların yeşil dönüşüme olan inancını kaybetmeye başladığını anlattı.
De Wever, Avrupa'nın son dönemdeki enerji krizine kadar petrol, doğal gaz ve kömür yatırımlarına izin verilmediğini ifade ederek, "Almanya'da tek bir sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminali yok. En aptal ülkeler olan Almanya ve Belçika nükleer enerjiden vazgeçti. Bütün enerji kaynaklarını bir kenara iterek kendimizi Putin'e bağımlı hale getirdik." değerlendirmesinde bulundu.
Kamu borcu milli gelirin yüzde 107,9'u
Belçika'nın nükleer enerji santrallerinden büyük kâr elde edebileceğini vurgulayan De Wever, halkın bunun farkına varmaya başladığını söyledi.
De Wever, AB'nin mevcut enerji piyasasının yenilenebilir enerji üreticilerine çok yüksek karlar sağladığına dikkati çekerek, bu yapının değiştirilmesi ve üreticilere tavan fiyat uygulanması gerektiğini söyledi.
Belçika, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından enerji arz sıkıntısı yaşamamak için daha önce kapatmayı planladığı Doel 4 ve Tihange 3 reaktörlerinin faaliyet süresini 10 yıl uzatmaya karar vermişti.
Belçika, AB ülkeleri arasında kamu borcunun GSYH'ye oranının en fazla olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Ülkenin toplam kamu borcu milli gelirinin yüzde 107,9'unu buluyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.