Dolar (USD)
34.09
Euro (EUR)
38.16
Gram Altın
2912.63
BIST 100
10029.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Davutoğlu: Şehadet alnımıza yazılmışsa...

Davutoğlu, 17 Aralık darbe girişiminin savcısı olan ve HSYK tarafından meslekten ihraç edilen Celal Kara'nın Cumhuriyet'e verdiği röportajda 'Sonları Adnan Menderes gibi olacak' ifadelerini de ağır bir şekilde eleştirdi.
Davutoğlu: Şehadet alnımıza yazılmışsa...
14 May 2015 16:04:00
Davutoğlu, 17 Aralık darbe girişiminin savcısı olan ve HSYK tarafından meslekten ihraç edilen Celal Kara'nın Cumhuriyet'e verdiği röportajda 'Sonları Adnan Menderes gibi olacak' ifadelerini de ağır bir şekilde eleştirdi.
Aziz Muğlalılar bakın nereden geliyorum biliyor musunuz? Yassı Ada'dan geliyorum şehit başbakan ve bakanların yargılandığı idam edildiği adadan geliyorum. 14 Mayıs'ın iki anlamı var 1950'de tek parti dönemi kapandı ve Demokrat Parti iktidar geldi. 10 kesintisiz ülkeyi kalkındırdılar ve ülkeye özgürlükler getirdiler. İki dönem özgürlükler artı biri 1950'deki diğer 2002'de başlayıp bugüne kadar gelen istikrar ve güven. Şimdi o günden bu güne iki büyük akım oldu bir özgürlük ve milli değerleri savunan DP çizgisi ile gelen AK Parti ile devam eden çizgi. Bir de onun karşısındaki şer ihtilal cephesi.
"DARBELERİN HER ZAMAN YANINDA OLDUNUZ"
"Kenan Evren öldü, CHP bir anda darbe karşıtı oldu. Siz darbelerin her zaman yanında oldunuz. Adnan Menderes'in idamına destek verdiler. Adnan Menderes imam hatipleri getirdi. Şimdi kapatalım diyorlardı."
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
CHP DARBE KARŞITI OLDU
"Kenan Evren öldü, CHP bir anda darbe karşıtı oldu. Siz darbelerin her zaman yanında oldunuz. Adnan Menderes'in idamına destek verdiler. Adnan Menderes imam hatipleri getirdi. Şimdi kapatalım diyorlardı. İki parti var diyanete karşılar.
7 Haziran'a giderken bütün darbeciler bir araya geldiler. 17-25 Aralık darbesinin savcılarından biri çıkmış diyor ki " Bu iktidarın sonu da Adnan Menderes'in sonu gibi olacak" Sanıyor ki bunlar biz tehdide pabuç bırakırız. Biz baş eğmeyiz. Baş veririz.
KADERDE ADNAN MENDERES GİBİ ŞEHİT OLMAK VARSA..
Bu kendini bilmez savcı kendini Salim başol zannediyor. Kader de Adnan Menderes gibi şehit olmak varsa baş göz üstüne.
O savcı güya bizi tehdit ediyor. Bahçeli diyor ki " O savcıları göreve geri getireceğiz" diyor. Eskiden bir paralel vardı. Şimdi MHP, CHP, HDP ve paralel var. Üçgenler şimdi de üçgenle paraleli birleştiriyorlar. Biz dümdüz yolumuzda ilerliyoruz.
DEMOKRAT PARTİ'Yİ KURULAN TUZAK BİZE DE KURULMAK İSTENİYOR
Benim dedem babama Kur'an okuttuğu için götürüldü. Demokrat Parti'ye kurulan tuzak bize kurulmak isteniyor. Meydanları bunlara bırakır mıyız? Türkiye'nin yükselişi durdurulamaz. Önce Gezi'de denediler tutmayınca Pensilvanya çetesi 17-25 Aralık darbesine kalkıştılar.
Paralelin en önemli ismi Diyarbakır'a gidiyor kapalı kapılar arkasında ne konuşuyorlar? Kaosa sürüklenir.. Tüm dertleri bu. İmkansız ama HDP, MHP ve CHP'nin birlikte hükümet kurduğunu düşünün Türkiye'de huzurdan eser kalmaz.
MİLLİYETÇİLİK DERSİ VERMEYE ÇALIŞAN BAHÇELİ..
Burada milliyetçilik dersi vermeye kalkan Bahçeli Türkiye'nin 3'te 4'üne gidemiyor. HDP Batı'da
barış mesajları verirken bizi tehdit ediyor. Biz bu tehditlere pabuç bırakmayız.
Kılıçdaroğlu papağan gibi aynı şeyi söylüyor. Eline vermişler bir kağıt okuyup duruyor.
Türkiye tarımda Avrupa birincisi. Türkiye Cumhuriyet'i devleti 2023'te gerçek bir küresel güç olacak inşallah.