Dolar (USD)
34.13
Euro (EUR)
38.18
Gram Altın
2915.32
BIST 100
10029.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye meydan okudu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatay mitinginde halka hitap ediyor. Davutoğlu, 'Hatay'dan meydan okuyorum. Seçimi kazanamazsak 8 Haziran günü istifa edeceğim. 12 seçim kaybeden Bahçeli, 5 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu, son günlerde çok konuşan Demirtaş kazanamadıklarında istifa edeceğini söylüyor mu?' dedi.
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye meydan okudu
09 May 2015 15:44:00
Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatay mitinginde halka hitap ediyor. Davutoğlu, 'Hatay'dan meydan okuyorum. Seçimi kazanamazsak 8 Haziran günü istifa edeceğim. 12 seçim kaybeden Bahçeli, 5 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu, son günlerde çok konuşan Demirtaş kazanamadıklarında istifa edeceğini söylüyor mu?' dedi.
AK Parti Hatay mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyelileri Türkiye'den göndereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.
"Hataylılar siz Kılıçdaroğlu'na insanlık dersi verdiniz" diyen Davutoğlu, Türkiye'ye gelen bir kişinin bile geri gönderilmeyeceğini söyledi:
BİR KİŞİYİ BİLE GERİ GÖNDERMEYİZ
"Suriye'de zulüm ve katliamlar yaşandı. 400 bin kardeşimiz şehit edildi. 5 milyon Suriyeli ülke dışına kaçtı. Hiçbir zaman ayrım yapmadık. Kapımıza kim geldiyse mazlum olarak sahip çıktık. Siz Hataylılar insanlık dersi verdiniz. Hem Esad'e hem dünyaya hem de Kılıçdaroğlu'na insanlık dersi verdiniz. Suriyeliler bize yük oluyor diyecekler. Biz bir kişiyi bile göndermeyiz. Siz mazlumları zalimlere teslim etmeyen politikamızdan razı mısınız? Mazlumların yanındayız, zalimlerin karşısındayız demeye var mısınız?"
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
BARIŞIN EN GÜZEL TİMSALLERİSİNİZ
Hatay birlik ve beraberliği korumaya devam edecekmiyiz? Aramıza fitne sokmaya çalışanlara ders verecek miyiz? Siz barışın en güzel timsallerisiniz.
Bu ateş çemberi içinde demokrasisi ve birliğiyle ayakta olan tek ülke Türkiye'dir. Darbelere son verdik mi? AK Parti birlik ve vahdet demektir. Başörtülü kardeşlerimiz meclise girdi mi?
Hatay'dan yüksek sesle bizi kimse ayıramaz. Biriz, beraberiz, iriyiz demeye var mısınız? (Hataylılar haykırıyor)
KAPIMIZA GELENE SEN KİMSİN DİYE SORMADIK
Suriye'de zulüm ve katliamlar yaşandı. 400 bin kardeşimiz şehit edildi. 5 milyon Suriyeli ülke dışına kaçtı. Hiçbir zaman ayrım yapmadık. Kapımıza kim geldiyse mazlum olarak sahip çıktık.
Sen Türkmen misin, Kürt müsün, Sunni misin diye sormadık. Müslüman veya Hristiyan mısın diye sormadık. Mazlumu zalime teslim etmedik.
KILIÇDAROĞLU'NUN KALBİ MÜHÜRLENMİŞ
Siz Hataylılar gelen mazlumlara siz kucak açtınız. Alınlarınızdan öpüyorum. Siz Hataylılar siz insanlık dersi verdiniz. Hem Esad'e hem dünyaya hem de Kılıçdaroğlu'na insanlık dersi verdiniz.
Allah sizden razı olsun Hataylılar. Habib-i Neccar'ın huzuruna çıkarsın Allah'ım sizi. Tamam Kılıçdaroğlu'nun kalbi mühürlenmiş. Ama Bahçeli'ye Türkmenleri sordum. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na "Türkmenler'i veremezsin" diyemedi.
MAZLUMLARIN YANINDAYIZ
Suriyeliler bize yük oluyor diyecekler. Siz mazlumları zalimlere teslim etmeyen politikamızdan razı mısınız? Mazlumların yanındayız, zalimlerin karşısındayız demeye var mısınız?
Yolları buraya düşerse onları bu mesajla karşılayın. Kılıçdaroğlu'nu Bahçeli'yi kim gelirse gelsin, kimin yolu düşerse düşsün kim buraya gelirse hepsine aynı mesajı verin. "Bu albayrak gölgesinde olan herkes bizim namusumuzdur, izzetimizdir." Hataylılar siz bir insanlık destanı yazdınız.
48 saat geçti bak Suriye'ye girmedik. Bu kadar palavra olur mu? Bu CHP'li genel sekreterin Türkiye Suriye'ye girecek demesi ne kadar palavraysa, Kılıçdaroğlu'nun asgari ücret vaatleri de o kadar palavra.
CHP'NİN HATAY'DAKİ LİSTE BAŞI ESAD'A ŞARKI YAZAN BİR ADAM
CHP'nin Hatay'daki liste başı Esad'a şarkı yazan bir adam. Hatay bunlara oy verir mi? Esad zalimine şarkı yazanlara siz meydan bırakır mısınız? Hatay ebediyen Türkiye'nin toprağı olarak kalacaktır. Esad'a şarkı yazanlar Esad'ın yanına gitsinler, onlarla hesabımız var, zalimlerle hesabımız var. Esad'ın zalimliğine kucak açanlar, Hatay ebediyen Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. Hatay bizim namusumuzdur.
BURADAN MEYDAN OKUYORUM
İngiltere'de seçimi kaybeden üç muhalefet lideri de istifa etti. Ben buradan, Hatay'dan meydan okuyorum. Eğer AK Parti 7 Haziran'da en güçlü parti olarak çıkmazsa, tek başına iktidar olmazsa, ben açıklıyorum 8 Haziran'da istifa edeceğim. Bahçeli 12 seçim kaybetti, Kılıçdaroğlu da kaybetti. 8 Haziran'da istifa edip bırakıp gidebilirler mi?