Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Davutoğlu ile Erdoğan İstanbul-Konya YHT açılışında

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Tren hattının açılış törenine katıldı.
Davutoğlu ile Erdoğan İstanbul-Konya YHT açılışında
17 Aralık 2014 15:51:00
Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Tren hattının açılış törenine katıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da Yüksek Hızlı Tren hattının açılışında bir araya geldi. İstanbul-Konya arasında hizmet yapacak hızlı tren ile yolculuk süresi 13 saatten 4 saate inecek. "İstanbul-Konya hızlı tren hattı, Gaziantep'e kadar uzanacak. " diyen Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti;
"HİÇBİR İŞ YARIM KALMAYACAKTIR"
"Hiçbir iş yarım kalmayacaktır. Başladığımız her işi bitireceğiz. Hayırlara vesile olmasını diliyorum"
"PAKİSTAN'DAKİ OLAYI TEESSÜRLE ÖĞRENDİK"
Davutoğlu'ndan sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarında Pakistan'da bir okula yapılan kanlı saldırıyı kınarayak üzüntülerini dile getirdi. Erdoğan, konuşmalarında şunları söyledi;
"Üstad'ı 741. yıldömünde yadediyor mekanının cennet olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Dün yaşanan Pakistan'daki elim hadise nedeniyle başsağlığı mesajlarımızı iletmek istiyorum. Dün, bir okula yapılan terörist saldırı neticesinde 130'u aşkın öğrenci ve öğretmenimizin katledildiği o olayı teessürle öğrendik.
KONYA MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTI
Konya'ya bir teşekkürüm var. 9 Ağustos'da Konya'da muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. Konya'daki o muhteşem final benim için çok değerli. Konya'da yaptığım son miting Başbakan olarak yaptığım son mitingdi. Burada bir dönemin kapanışını ve bir dönemin başlangıcını yaptık. 10 Ağustos'da da Konya kendisinden bekleneni yaptı ve milletin adamına, Milli iradeye sahip çıktı."
18 MİLYON KİŞİ HIZLI TREN KULLANDI
Bugün bir başka adım atıyoruz ve hızlı tren halkasına Konya'yı da ekliyoruz. Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden sonra artık Konya ve İstanbul arası 4 saat 15 dakika. 2009'dan bugüne bütün yüksek hızlı tren hatlarından 18 milyon yolcu taşındı. Sadece Ankara-Konya hattını 5.5 milyon vatandaşımız kullandı. Bugün başlayan Konya-İstanbul hattının tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu hatların tamamlanmasında sefere başlamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Bu ülke yakın tarihinde çok büyük acılar çekti çok büyük sorunlar yaşadı. Bu ülkede ağır sonları derin sorunları yaşamak zorunda bırakıldık. Batıda yaşanan kalkınmayı sadece seyretmek zorunda kaldık. Ulaştırmada o dar yollarda büyük sıkıntılar çektik, Eğitimde ve sağlıkta insanımız insan yerine konamadı. O SSK'nın malum genel müdürlerinin olduğu yılları düşünüyorum. Ben sağlam girip de hasta çıktığımız hastaneleri biliyorum. Hızlı trenleri sadece televizyonda görebiliyorduk. Biz insanın insan olarak yaşadığı görüntüleri sadece uzaklarda görebiliyorduk.
İKİ KADİM BAŞKENTİ YHT'YLE BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ
Konyalı bir kardeşimiz olan Davutoğlu'na görevi tevdi ettik. Merhum Erbakan'dan sonra Konya'dan bir başbakan daha seçtik. İki kadim başkenti YHT ile birbirine bağlıyoruz.
İSTANBUL-KONYA ARASI 4 SAAT 15 DAKİKA
Konya ve İstanbul arası 4 saat 15 dakika. 2009'dan bugüne bütün yüksek hızlı tren hatlarından 18 milyon yolcu taşındı. Sadece Ankara-Konya hattını 5.5 milyon vatandaşımız kullandı. Bugün başlayan Konya-İstanbul hattının tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.
MODERN BİR ŞEHRE GİDİYORUZ
Gençlik yıllarımı düşünüyorum. O SSK'nın malum genel müdürlerinin görev aldığı dönemleri düşünüyorum. Kaliteli sağlık hizmetlerini televizyon ekranlarında izliyorduk ama renkli değil siyah beyaz. Yasaklara yolsuzluklara kimse dur demiyordu. Şimdi iniyoruz Konya Havalimanı'na oradan buraya gelenler..hamdolsun 3 şeritli geliş ve gidişler. Bakıyorsunuz modern bir şehre gidiyoruz.
DARBELER PLANLADILAR, TUZAK KURDULAR
Partiler kapatılıyor darbelerle Türkiye'nin yürüyüşü kesintiye uğratılıyordu. Biz hizmet aşkımızı daima diri tuttuk. Onların bir hesabı varsa milletin de bir hesabı vardır deyip sabırla hizmet ettik. Darbeler planladılar, tuzaklar kurdular. O tuzaklara düşmedik.
SENARYOLARI YIRTIP ATTIK
12 yıl boyunca ne yaptıysak milletimiz için yaptık. Senaryoları yırtıp attık. Türkiye'yi hayalleriyle buluşturduk. Türkiye'nin önünü açtık. Engin bir ufuk kazandırdık. Heyecan aşıladık, umut aşıladık, özgüven aşıladık. Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu Türkiye'nin medeniyetlere yön veren bir devlet olduğunu dünyaya gösterdik."
ARTIK HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ
Biz umudumuzu yitirmedik. Mücadele azmini kaybetmedik. Milletimize hizmet etme aşkımızı sevdamızı daima diri tuttuk. Onların bir hesabı varsa, Allah'ın da milletin de bir hesabı vardır dedik sabırla sebatla mücadele ettik. 12 Yıl önce milletimizden emaneti devraldık, kollarımızı sıvadık. Darbe planladılar, senaryolar yazdılar onları yırttık attık. Milletle beraber olduk, milletle beraber yürüdük. 12 Yılda Türkiye'ye çok büyük değişiklikler yaşattık. Biz şunu söyledik bu millet azizdir, mu ülke azizdir. Tarihimiz ecdadımız medeniyetimiz azizdir. Bu aziz millet durdurulamaz. Bu aziz ülke horlanamaz. Bu kutlu yürüyüş engellenemezdi. Bu millete kimse boyun eğdiremez, diz çöktüremez. Bizim gündemimizi kimse belirleyemez dedik. Bizim 12 yılda millet için yaptığımız her adım elbette birilerini çok rahatsız etti. Karanlıktan beslenenler aydınlıktan rahatsız oldular. Eski Türkiye'nin yolsuzluk, yoksulluğundan beslenenler büyüyen Türkiye'den rahatsız oldular. Eski Türkiye'ye istedikleri gibi istikamet çizerlerdi. Mazlumların sesi olmamızdan rahatsız oldular. Biz ne dedik bu dünyada bizde varız dedik. Bu denklemde bizde varız dedik. Biz ne dedik dünya 5'ten büyüktür dedik. Yüzyıl boyunca hoorladığınız dışladığınız Türkiye ayakları üstünde doğruldu ve artık haddinizi bilin dedik. O kirli ellerinizi Türkiye'nin üzerinden çekeceksiniz dedik. Türkiye'ye gündem belirleme Türkiye'ye istikamet çizme alışkanlığınızdan vazgeçeceksiniz dedik bundan rahatsız oldular.
GELECEKSEN GEL SENİ TUTAN YOK
Dikkat ederseniz yönetmenlerden biri açıkladı. Senaryoyu yazdılar elimize verdiler bizde oynadık dedi. Olay bu. Bizim o gün boyun eğeceğimizi darbe girişimine razı olacağımızı zannettiler. Biz o gün Konya'daydık. Konya'nın hayır duası, kahramanlığı, yiğitliği dik duruşu üzerimizdeydi. Oyunu anında farkettik. Bunun bir yolsuzluk operasyonu olmadığını bunun ülkeye yönelik bir tuzak olduğunu anında gördük, tedbirlerimizi aldık. Derhal harekete geçtik ve ne dedik onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı da vardır dedik. Allah'a hamdolsun o tuzak, oyun bozuldu asıl niyetleri de ortaya çıktı. 17 Aralık'ın hemen ardından 25 Aralık'ta planladıkları asıl tezgah polislerin bilgisayarından çıkarıldı. Tescillendi darbe girişimi. O kadar hazırlar ki sonradan kullanacakları fezlekeye dönemin Başbakanı diye bile yazmışlar. Ben görevdeyim. Bunların asıl niyetlerini çirkin yüzlerini daha net olarak gördük. Sizler bu oyunu bu tuzağı gördünüz. Sizler önce 30 Mart'ta ardından 10 Ağustos'ta yanımızda oldunuz. Sizden aldığımız güçle bu girişimleri boşa çıkardık. Bakın 17 Aralık'ta gerek bugün. Kimlerin yan yana durduğunu kimlerin ittifak yaptığını kimlerin kucaklaştığını görün. Asıl meseleyi de asıl niyeti de o zaman anlayacaksınız. O karanlık dönemin ne kadar aktörü varsa şuanda kucaklaşıyorlar. Düşmankardeşler seçimlerde birbirlerini destekliyorlar. Birbirlerine diyet ödüyorlar. Kasetlerin diyetini ödüyorlar. Birbirlerine diyet ödüyorlar. Pensilvanya açıklama yapıyor. Şahsısma yönelik çok şirkin benzetmeler, beddua seansları ve şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan kendi takımı için onların yerinde olmak isterdim diyor. Senin elini kolunu bağlayan yokki gel onların yanına. Gel onların yerine. Çoktandır sana gel diyoruz zaten. Kimse tutmuyor seni gel. Pensilvanya'dan buraya gelemez. Bizim ödeyecek bir diyetimiz varsa bunu sadece millete öderiz. Bırakın onlar Türkiye düşmanları ile hareket etsin.
GEÇEN YIL 17 ARALIK'TA YİNE KONYA'DAYDIM
Hızlı trenden, boğazın altından geçişten rahatsız oldular yeni havalimanlarından, dünya ölçeğindeki büyük projelerimizden Suriye dememizden, Mısır dememizden rahatsız oldular. Çözüm dememizden rahatsız oldular. bütün tuzaklarını, bütün kumpaslarını alt üst ettik. Geçen yıl 17 Aralık'ta yine Konya'daydım. Bugüne kadar hiç bir 17 Aralık'ı ihmal etmedim.
MESELENİN YOLSUZLUK OLMADIĞI O GÜN ANLAŞILDI
Bu nedir vuslattır. Yargı emniyet ve medya el ele verdiler o gün bir operasyon başlattılar. Bir yandan operasyonlar yapılıyor bir yandan da önceden hazırlanmış haberler servis ediliyordu. Dünyada çok kirli bir algı operasyonu başlattılar. Daha o gün meselenin bir yolsuzluk meselesi olmadığı ortaya çıkmıştı. Yargı, medya, STK içindeki karanlık güçler iş birliği yapmış bir senaryo yapmış ve uygulamaya başlamışlardı. Senaryoyu yazdılar elimize verdiler biz de oynadık dedi bir yönetmen.
30 MART'TAN SONRA 10 AĞUSTOS'TA YANIMIZDA DURDUNUZ
Bu tuzakları bozmak için derhal ayağa kalktık. Allah'a hamdolsun o tuzak bozuldu. 17 Aralık'ın hemen ardından 25 Aralık'ta planladıkları asıl tezgah polislerin bilgisayarlarından çıktı. O kadar eminler ki sonradan kullanacakları fezlekeye dönemin Başbakanı ifadesini kullanmışlar. Sizler bu oyunu bu tuzağı gördünüz. Önce 30 Mart'tan sonra 10 Ağustos'ta yanımızda durdunuz.
İNLERİNE GİRDİK
İnlerine girdik, ihaneti tespit ettik daha çok şey tespit edeceğiz. Emniyette oyunu bozduk, yargıyı da şantaj ve tehditten kurtaracağız.
TÜRKİYE GÜNAH KEÇİNİZ DEĞİL
7 tane soydaşımızı ırkçı faşistler öldürdüler. Basın mensuplarını onların yargılanma sürecine dahil etmek istemediler. Vekillerimizi duruşmaya sokmak istemediler. Soydaşlarımızın evi kundaklandı hala failleri ortada yok. Himaye ettiğiniz teröristlerin dosyalarını verdik. Türkiye sizin günah keçiniz değil. AB olarak önce aynaya bakmalı."