Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.96
Gram Altın
2883.76
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Davutoğlu: Demirtaş bu ne cehalet?

Başbakan Ahmet Davutoğlu Teşvik ödülleri töreninde konuştu. Davutoğlu, Demirtaş'ın 'Osmanlı kuklaydı' sözlerine cevap verdi.
Davutoğlu: Demirtaş bu ne cehalet?
20 Mart 2015 12:12:00
Başbakan Ahmet Davutoğlu Teşvik ödülleri töreninde konuştu. Davutoğlu, Demirtaş'ın 'Osmanlı kuklaydı' sözlerine cevap verdi.
Sosyal Bilimler Teşvik Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu konuştu .
"KILIÇDAROĞLU CEHALET ÖRNEĞİ SERGİLİYOR"
Kılıçdaroğlu'nun hafta içi grup toplantısında söylediklerine tepki gösteren Davutoğlu, "Kendisi hutbeyle, duayı karıştıran bir cehalet örneği sergiliyor. 18 Mart sabahı 253 bin hatmin duası yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı tüm şehitlerimize dua ederken Mustafa Kemal'e de dua etti. Gerçi bu genel başkan hatim ne onu biliyor mu? Din ve devlet işleri ayrıdır ama devlet adamları da dine saygı gösterecekler" dedi.
DEMİRTAŞ'A 'OSMANLI KUKLAYDI' YANITI
Kitap eleştiriyi öğretir son üç gün içinde sadece bir başbakan olarak değil iki siyasi partinin genel başkanın yaptığı tavrı görünce şöyle dedim bunların evinde kitap eksik. Birisi Osmanlı Devleti'ni kukla yaptı eleştirebilirsiniz yöneticileri ama bir devleti tamda emperyalistlerin kadim medeniyeti yok etmek için yürüdüğü Çanakkale'deki insanlara siz aslında kuklaydınız demek ne büyük cehalettir. Bütün bir yedi düvelin emperyalist emelleri Çanakkale'ye gömülmüştür. Muhammed İkbali okuyabilseydi dönüp şehitlerin önünde eğilirdi. Okumayanlar çok kolay slogan üretir ve slogan peşinde yürürler. 500 yıllık bir devleti kukla haline götürüler.
"İNSANA EN ÇOK YAKIŞAN ŞEY; KİTAP"
Başbakan Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi;
Meclis'te kürsüye kitap atan o vekile acıdım. Biz yerde iki şeyi alıp öpüp başımıza koyarız. Biri ekmek, diğeri kağıt. Biri rızıktır, diğeri kelamın yazıldığı nesnedir.
İnsana en çok şey yakışan şey: Kitaptır. Kitap sizinle bütünleşir. Tüm kitaplar bir kitabı anlamak için yazılmıştır. Bilgisiyle gurura kapılan şahıs tehlikelidir. Kitap, ahlak ve edep timsalidir. Kafamı kaldırdığımda kitap görmezsem orası benim için zindan olur.
Kitap edebi anlatır. Kitap eleştirilebilir. Gerçekten kitap dostu olan biri kimseye hakaret etmez.
"MÜCADELEYİ BİLMEMEK NE BÜYÜK CEHALETTİR"
İki genel başkanın 3 gündür açıklamalarına bakıyorum: İkisinin de evinde kitap eksik onu anladım. Biri Osmanlı Devlet'ini Almanya'nın kuklası olduğunu söyledi. 7 düvelin karşımıza dikildiği bir anda verilen mücadeleyi bilmemek ne büyük cehalettir. 7 düvelin emperyalist güçleri Çanakkale'de tarihe gömülmüştür.
Çanakkale kazanıldığı için Kurtuluş Savaşı verilebildi. Bu genel başkan Muhammed İkbal'i okuyabilseydi Çanakkale'yi anlardı. Osmanlı tarihi önünde hürmetle eğilirdi. Kitabın medeniyetini anlamayanlar medeniyetin kitaba verdiği değeri anlayamazlar.
"DEVLET ADAMLARI DA DİNE SAYGI GÖSTERECEKLER"
Şu seçim dönemine girerken birbirimizi eleştirelim ama hakaret etmeyelim. Anamuhalefetin genel başkanı Diyanet İşler'i Başkanına 'Nankör' diyor. Dünyanın neresinde bir siyasi parti başkanı diyanet işleri başkanına hakaret eder? Bunu söyleyenden daha nankör birisi olabilir mi? Kendisi hutbeyle, duayı karıştıran bir cehalet örneği sergiliyor.
18 Mart sabahı 253 bin hatmin duası yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı tüm şehitlerimize dua ederken Mustafa Kemal'e de dua etti. Gerçi bu genel başkan hatim ne onu biliyor mu?
Din ve devlet işleri ayrıdır ama devlet adamları da dine saygı gösterecekler. Dine ve din adamlarına saygı göstermesini öğrenecekler. Zengin kütaphanelerimiz olmasa bu ülkeyi savunacak bilinçli bir nesil yetişmezdi.