Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.96
Gram Altın
2884.01
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Davutoğlu: Çok kumpaslar ortaya çıkacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, ''Seçime yaklaştığımız bu günlerde ellerindekiyle yetinmeyecekler ve yeni kumpaslar kuracaklar'' dedi.
Davutoğlu: Çok kumpaslar ortaya çıkacak
17 Mart 2015 13:36:00
Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, ''Seçime yaklaştığımız bu günlerde ellerindekiyle yetinmeyecekler ve yeni kumpaslar kuracaklar'' dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yapıyor.
İŞARET DİLİYLE TEZAHÜRAT EDİLDİ
Kürsüye çıktığı sırada tezahürat edilen Davutoğlu'na işaret diliyle "Türkiye seninle gurur duyuyor" denildi.
Tezahüratların ardından konuşmasına başlayan Davutoğlu, şunları söyledi;
"21 Mart Nevruz Bayramı'nı omuz omuza kutlayacağız. Nevruz'da şimdi iki taraf olacak: Bir taraf bayramı sadece Mezopotamya'ya hasredecek, diğer taraf Orta Asya'ya.
"ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN"
"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. İstiklal Harbinde Çanakkale'de savaşanlar ve torunları milletimizin asli unsurlarıdır. Biz Çanakkale'de omuz omuza yürüyen bir millet olarak bu bayramı da ortak bir bayram olarak kutlayacağız. Nasıl Çanakkale'de Diyarbakırlı, Konyalı, İzmirli yan yana savaşmışsa biz de AK Parti kadroları olarak 2023'e hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmaktır diye yürüyoruz.
KADERİMİZ ÖNCE ALLAH'IN SONRA MİLLETİN ELİNDEDİR
Hacı Bektaş-ı Veli gibi bir olacağız diri olacağız. Kimse bu milleti artık namerde muhtaç kılamayacak. Bir zamanlar namerde muhtaçtık. Biz 40 sene sonra ASELSAN ile kaderimiz önce Rabbimizin sonra da milletimizin elindedir diyoruz. Milletin onuru ve istikbali için bu çok önemlidir.
İSRAİL'E GİDİYORDUK ŞİMDİ KENDİ TEKNOLOJİMİZ VAR
İnancımız tamdı ama teknolojiyi takip etmediğimiz için kaybettik. Çanakkale savaşında büyük kahramanlık destanları yazdık. ASELSAN'ın tesislerinde gerçekleşek çalışmalarla kahraman Mehmetçiğimizin savaşmadan bile savaşları kazanacağız. Elektronikharp işte budur. Savaş uçaklarınız uçarken sizin bilmeniz ama düşman ülkelerin bilmemesidir. Vatan millet söylemi yapanlar bu iktidara teşekkürü bir borç bilsinler. 12 sene önce tank modernizasyonu için İsrail'e gidiyorduk. Başka ülkeler muhtaçtık. Şimdi kendi elektronikharp teknolojimizi kullanıyoruz.
MİLLİYETÇİLİK YAPANLAR TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLSİNLER
Biz şimdi TSK ve devletimizi öyle bir muktedir haline getiriyoruzki Dedem Korkut'un duası yerine geliyor milliyetçilik yapanlar teşekkürü bir borç bilsinler. Şimdi elektronik harp teknolojisi ile üretilen ürünlerde bu teknolojiler olacak kimseden izin alınmadan Ankara'da alınan kararla yapılacak. ROKETSAN kapatılacak ASELSAN'ın kapasitesi düşürülecekti. Bu planları yapanlar bir şeyi hesab edemediler 2002 yılında bu milletin temsilcilerinin iktidara geleceklerini düşünmediler.
HALEPÇE'DE YAŞANANLAR ŞİMDİ DE HALEP'TE YAŞANIYOR
Savunma sanayinde bini aşkın şirket var namaerde muhtaç olmamış Türkiye'nin geleceğini inşa etmiş olacağız. Onur duyulması gereken diğer bir konu çevremizdeki olaylara karşı duyarlılığımız. Zalim saddam Halepçe'de inlsarı katlederken biz kapılarımızı açtık, bazıları ise Saddam ile ilişki kurup meşrulaştırmaya çalıştılar. Halepçe'de yaşananlar şimdi de Halep'te yaşanıyor. Biz hiçbir zaman ilkesiz davranmadık ve sessiz kalmadık. Gelenlere sormadık hangi dil konuşursun hangi aşiret ve boydansın diye aldık ve bağrımıza bastık.
ABD'NİN ESAD AÇIKLAMALARI HAKKINDA: YALANLAMAYI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ
Gerçi yalanladılar. O yalanlamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Ama buradan bütün batı kamuoyuna Avrupa ve Amerika'ya sesleniyorum. Avrupa'da demokrasi olduğunda, insan hakları söz konusu olduğunda, bunu onların doğal hakkı olarak görüp sonra Suriye halkı, Mısır halkı demokrasi istediğinde, 'siz hele bekleyin Müslümanların demokrasi ve özgürlükle yaşaması, onların hakkı değildir' deyin. Suriye rejimiyle ya da Mısır'daki dikta rejimiyle işbirliğine kalkarsanız, dünya da hiçbir samimiliğiniz kalmaz. Bizim ise ilkemiz açıktır, sözümüz bellidir, alnımız ak ve açıktır.
ESAD'IN ELİNİ SIKARSAK TARİH BİZİ AFFETMEZ
Esad'ın elini sıkarsak tarih bizi affetmez. Hiçbir zaman zalimin yanında, aynı fotoğrafta içinde yer almadık, almayacağız. Ankara'da, İstanbul'da, Hatay'da oturup da Suriye halkının acılarına kayıtsız kalanları tarih affetmez. Batıdan sesler duyuyoruz 'Esed'le müzakere edilmeliymiş' O sıktığınız el tarih boyunca insanlık hafızasından silinmeyecek. Ha Hitler'in, ha Miloseviç'in, ha Karaciç'in, ha Saddam'ın ha Esed'in eli sıkılmış.
HASTANELERDE GÜVENLİK TEDBİRLERİMİZİ ARTIRDIK
Şiddet her yerde kötüdür, hastanelerdeki güvenlik tedbirlerimizi arttırdık.
AVUÇLARINI YALAYACAKLAR
Küresel ekonomi dalgalanmaları bahane ederek Türkiye'de kriz oluşturmaya çalışılıyor. Doların yükselişiyle mutlu olanlar kendilerine bir pay çıkarmaya çalışılıyor. Birilerinin ve Paralel çetinin de hedefi bu. Ama avuçlarını yaladılar yine avuçlarını yalayacaklar.
ÇOK KUMPASLAR ORTAYA ÇIKACAK
Seçime yaklaştığımız bu günlerde ellerindekiyle yetinmeyecekler ve yeni kumpaslar kuracaklar. Ekonomideki iniş çıkışlar dünyadaki ekonomik dalgalanmaların yansımasıdır. Kimse bizden irrasyonel bir tepki beklemesin.
BEN ŞAŞIRMADIM SİZ ŞAŞIRDINIZ MI?
Muhalefet hiçbir projeye yapmadan önerdiğimiz her projeye karşı çıkıyor. Avrasya Tüp Geçit projesine de karşı çıktılar. Ben şaşırmadım siz şaşırdınız mı? Her şeye hayır diyorlar. Sonra kalkıp bize 4 yıl yeter diyorlar. Sana 4 dakika bile verilmez. Sen yıllarla uğraşırsın biz de asırlarla uğraşır, asırların planını yaparız. Niye 4 yıl istiyor. Çünkü gözleri fal taşı gibi Merkez Bankası'ndaki dolar rezervinde. Batıracak, çekip gidecek. Türkiye'yi 2001 yılına çevirecek. Aynı Devlet Bahçeli örneğinde olduğu gibi.