Davutoğlu, Avrupalıları gözlerinin içine baka baka eleştirdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu Starsbourg'da Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi'nde Avrupalı parlementerleri yüzlerine karşı eleştirdi. Davutoğlu konuşmasında, "Burada bu salonda ifade ediyorum ki Avrupa'da mültecilere kötü muamele yapılıyor. Düzensiz göç ortak sorunlarımızdandır. sadece Türkiye'nin çabaları bu sorunu çözmede yeterli olmamaktadır." dedi.
Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklar:
"Küreselleşmenin hayatın her alanını etkilediği böyle bir ortamda, adalet ve merhameti de küreselleştirmek zorundayız. Aksi halde dünyanın hiç bir bölgesinde, ne adaletten ne özgürlükten ne de güvenlikten söz edebiliriz.
Ortak terör tehdidi karşısında yek vücut olmalıyız. Avrupa'dan doğrudan teröröle ilgili çağrılarımıza cevap verilemiyor. İnsanlığın ortak sağduyusu istisnalar ve hıyararşilerle sarsılıyor.
"TÜRKİYE EN FAZLA MÜLTECİ AĞIRLAYAN ÜLKE"
Avrupa kalbindeki krizleri aşamıyor. Bugün Avrupa tarihinin en büyük kitlesel göç dalgasıyla karşı karşıya Türkiye'de dünyada en fazla mülteci ağırlayan ülkedir.
Benim ülkemde bu mülteciler ağarlanırken tek bir mülteci karşıtı gösteri toplumda egemen olamadı. Sizin huzurunuzda 72 milyon vatandaşımızı takdir ediyorum. Savaştan baskıdan kaçanlara el uzatmak tüm insanlığın zorunluluğudur.
"BİZİM YÜREĞİMİZ ARDINA KADAR AÇIKTIR"
Bizim, mazlumlara, masumlara kapımız açıktır, ülkemiz açıktır ama en önemlisi yüreğimiz ardına kadar açıktır ve açık kalacaktır. Önümüzdeki dönemde de bu insani tutumu sürdüreceğiz.
"AVRUPA'DA MÜLTECİLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR"
Burada bu salonda ifade ediyorum ki Avrupa'da mültecilere kötü muamele yapılıyor. Düzensiz göç ortak sorunlarımızdandır. sadece Türkiye'nin çabaları bu sorunu çözmede yeterli olmamaktadır.
Hepimiz kayıp nesiller riskinin farkına varmalıyız. Ben buraya takdir edilmek için gelmedim. Biz yalnızca sorunun ciddiyetinin farkında olunması için uluslararası kamuoyuyla paylaşıyoruz.
"SURİYE'DE İHTİLAF BİR AN ÖNCE DURDURULMALI"
DAEŞ ile etkili mücadele için Suriye'de ihtilafın bir an önce sona erdirilmesi gerekmektedir. İhtilafı sona erdirmek için Suriyelilerin kendilerini tam anlamıyla özgürce ifade edebileceği yeni bir anayasa, adil ve hür seçimleri sağlayacak gerçek bir siyasi geçiş olmalıdır. Bunun Esad rejimi Şam'da oturmaya devam ettiği müddetçe mümkün olmayacağı da çok açıktır."
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ENDİŞELERİNE CEVAP VERDİ
Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbju00f8rn Jagland'ın Türkiye'de ifade özgürlüğü ihlallerinden endişe duyduğu yönündeki sözlerine cevap verdi. Davutoğlu, "Türkiye, her yerde insan haklarını savunan bir ülke olarak görülmeli." dedi
Davutoğlu ile bugün yaptığı görüşmede ifade özgürlüğü ile ilgili endişeleri dile getirdiğini beliten Thorbju00f8rn Jagland, yönetimde denge-fren mekanizmaları ve yargı bağımsızlığını önemine dikkat çekti.
Başbakan Davutoğlu ise Avrupa Konseyi'nin kurucu ülkelerinden olan Türkiye'nin, hukukun üstünlüğü temelinde bir demokratik ülke olarak konseyin tüm değerlerini desteklediğini vurguladı. Buna ifade özgürlüğünün de dahil olduğunu belirten Davutoğlu, "Temel bir değer olarak ifade özgürlüğünü hepimiz desteklemeliyiz. Ama bu; başkalarının itibarlarına zarar vermeden, hakaret etmeden, kişisel haklara saldırmadan, hepimize tehdit teşkil eden terör eylemlerini desteklemeden yapılmalı." dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.