Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.96
Gram Altın
2884.28
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Davutoğlu: Anneler yeter desin

Başbakan Davutoğlu çözüm sürecinde annelere büyük görev düştüğünü belirterek şehit ve Diyarbakır anneleri el ele verip artık yeter desin çağrısında bulundu.
Davutoğlu: Anneler yeter desin
15 Mart 2015 17:37:00
Başbakan Davutoğlu çözüm sürecinde annelere büyük görev düştüğünü belirterek şehit ve Diyarbakır anneleri el ele verip artık yeter desin çağrısında bulundu.
Başbakan Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Bir daha bu topraklarda ne Meclis'te ne köyde kimse kadınlık onurunu çiğneyemeyecektir." dedi.
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
Bugün burada tarihi bir kongre gerçekelrştiriyoruz. Özellikle bugün YGS'ye giren bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Allah haklarında hayırlısını nasib etsin. Aziz kadınlarımız siyasetin özcileri bu dönlü büyük bir toplulupa hitab etmekten onur duyuyorum. Bugün üç kavrama değineceğim.
Kimse kadınlık onurunu çiğneyemeyecektir
Bu salonda el ele olan başörtülüler ve başı açıklar adına, her memleketten, her ilden gelen İstanbullu adına diyoruz ki bir daha bu topraklarda ne Meclis'te ne sokakta ne mahallede ne köyde kimse kadınlık onurunu çiğneyemeyecektir. Kimse kadınlık onuruna hakaret edemeyecektir. Eşim sınav salonun dışına çıkarıldı aynı hayat düşüncesini benimsemiştik ben Profosör olduğumda eşim ihtisas sınavından çıkarılırmıyım diye düşünüyordu. Soruyorum neydi kadınlarımızın suçu başdanışman olduktan sonra ve şimdi hiçbir zaman ondan mesleğini bırakmasını istemedim biliyorumki onun mesleği bizim vazifemiz kadar azizdir. Erkeklik onuru kadınalara saygı ile başlar. Her kadın azizdir.
Çok büyük hamleler yaptık
- En namert el kadına uzanan eldir en namert kişi kadına şiddet uygulayan kişidir. Eşine ya da başka bir kadına el uzatan erkek bir an durup düşünmeli. Çanakkaleye o fidanları göderen anneleri düşünün Çanakkale şehitlerine ahd olsun bu ülkede hiçbir zayıf hiçbir güçlü tarafından ezilemeyecektir. Çok büyük hamleler yaptık ulusal eylem planı açıkladık ve daha sonra revize ettik şiddet önleme merkezlerini kurduk. Kadına yönelik şiiddet konusunda yasal bir çerçeve oluşturduk. Eğitim faliyetlerine ağırlık vereceğiz. Her ilde kadına yönelik şiddet konusunda komisyonlar kuruyoruz. Atılması gereken adımlar neyde atacağız. İstanbullu kadınlar şiddete karşı omuz omuza verecek miyiz?
Anneler yeter desin
İki hafta önce ilan edilen silahları bırakma çağrısı ile çözüm süreci yeni bir aşamaya geldi. Çözüm süreci en fazla annelerin malıdır. Ben isterim ki o dağlara çıkarılan ve ateş hattına sürülen gençlerle, şehitlerimizin anneleri, şehitlerimizin anneleriyle, Diyarbakır anneleri el ele versinler, 'yeter bu fitne' desinler. 'Yeter bu acı' desinler. İstanbul'un her semtinden bir barış kervanı oluşturalım çözüm sürecini birileri sabote etmeye çalışacak çözüm sürecine sahi çıkacak mısınız? İnadına birlik diyecek misiniz? Kim sabote etmek isterse istesin dimdik durmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi bölmek isteyen herkes bilsinki AK Parti kadroları ayakta iken bu ülke bölünmeyecek. Kadınlık onuru adına özgür onurlu kadınlar adına hepinize sesleniyorum sizlerin ülkenin geleceğine damgasını vurmasını bekliyorum.
İnsanlık üç katlı tüneli ilk defa İstanbul'da görecek. Bu işleyiş ile 6,5 milyon insan taşınacak.
Çözüm süreci bütün milletin malıdır ama en fazla da annelerin malıdır 30 yıldır annelerin yüreğine düşen şehit acılarını biz biliyoruz.Birileri sabo etmeye kalkacaklardır. Şimdi bu salondaki annelere sesleniyorum çözüm sürecine sahip çıkacak mısınız?
Ben isterim ki o dağlara çıkarılan ve ateş hattına sürülen gençlerle, şehitlerimizin anneleriyle, Diyarbakır anneleri el ele versinler, 'yeter bu fitne' desinler. 'Yeter bu acı' desinler" dedi.
Özgür ve kendi ayakları üstünde duran kadınlar olarak Türkiye'nin geleceğine damga vuracağına inanıyorum.