Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.95
Gram Altın
2873.84
BIST 100
9916.51
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Davutoğlu: Ana paralel partisi misin?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul mitinginde partililere seslendi. Davutoğlu, Fethullah Gülen'in New York Times'ta yayınladığı makaleye sert çıkarak tuzaklara karşı uyardı.
Davutoğlu: Ana paralel partisi misin?
08 Şubat 2015 16:59:00
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul mitinginde partililere seslendi. Davutoğlu, Fethullah Gülen'in New York Times'ta yayınladığı makaleye sert çıkarak tuzaklara karşı uyardı.
AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleştiriliyor.
Başbakan Davutoğlu, AK Parti İstanbul mitinginde partililere seslendi.
"İSTER KILIÇDAROĞLU, İSTER BAŞKASI OLSUN.."
Davutoğlu konuşmasında güvenlik paketine yapılan eleştirilere tepki göstererek, "İster Kılıçdaroğlu ister başkası olsun, yasa çıktıktan sonra kim eline molotof alırsa, kim maske takarsa gereği yapılır" dedi.
Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
Aziz İstanbul'a selam olsun. Rabbimizin bir kavme bir millete verebileceği en büyük nimet olan güzel İstanbul'a selam olsun. "Ya ben İstanbul'u alırım ya İstanbul beni" diyen Fatih Sultan Mehmet Han'a selam olsun. Milletin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı'nı çıkaran İstanbul'a selam olsun. İstanbul 4 yaşımda geldiğimden bu yana her bir semtiyle benim hocamdır. Onun sokaklarında yürümek bahtiyarlıkların en büyüğüdür. İstanbul zihnimizde bir ufuk, gönlümüzde bir aşktır.
İSTANBUL AK PARTİ'DİR
Başbakan Davutoğlu, "AK Parti gelene kadar İstanbul sadece tarihi önemiyle anlatılıyordu. AK Parti gelince İstanbul'un da bu al bayrağın da dünyadaki yeri ve anlamı değişti. Artık Saraybosna'da da Semerkant'ta da Bağdat'ta da Kerkük'te de Şam'da da Kudüs'te de Gazze'de de Somali'de de AK Parti ve al bayrak birlikte anılıyor, birlikte dalgalanıyor" dedi.
EN ÖNEMLİ PARÇA ÇÖZÜM SÜRECİDİR
Birlik siyasetinin en önemli parçası çözüm sürecidir.
Başbakan Davutoğlu, "AK Parti'nin siyaseti yedi tepeye benzer. 7 ilkesi vardır ; birlik, özgürlük, güvenlik, adalet, kudret, izzet ve emanettir" dedi
KİMSE TÜRK-KÜRT-ALEVİ-SÜNNİ AYRIMI YAPAMAZ
Başbakan Davutoğlu, "Alevi kardeşlerime de sesleniyorum. Hacıbektaş'ı, Tunceli'yi ziyaret ettiğimde yürekten söylediğim gibi; Alevi İslam kültürü bu toprakların bir rengidir. Bu renk hiçbir şekilde siyasi istismara mevzu edilmemelidir. Türkiye'de kimse Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımı üzerinden bir siyaset yapamayacak. AK Parti oldukça biz milleti bölen hiçbir siyasi söyleme izin vermeyeceğiz" dedi.
"İnşallah önümüzdeki dönemde 7 Haziran'da emaneti milletten devraldığımızda en önemli hedeflerimizden biri özgürlükçü bir anayasayı, milletin anayasasını Türkiye'nin temel yasası olarak inşallah milletle birlikte yazacağız. Yeni anayasanın en temel ilkesi 'özgürlükçü' olması olacak"
KILIÇDAROĞLU PENSİLVANYA'DA OYNUYOR
6-7 Ekim olaylarından sonra hemen İç güvenlik reform paketi hazırladık. Üçüzler; MHP, CHP ve HDP buna karşı direnme çağrısında bulundu.
Kemal Kılıçdaroğlu şu anda paralel yapıyla oynuyor. Kılıçdaroğlu Pensilvanya'da oynuyor.
Etnik ve mezhebi milliyetçiliğe hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Özgürlükçü bir anayasayı Türkiye'nin temel yasası olarak miletle birlikte yazacağız.
"YASAKLAR KALKTI"
Başörtülüler üniversite kapılarında hakarete maruz kalıyorlardı, İmam Hatip liselerine ikinci sınıf muamelesi yapılıyordu. Gayrimüslim azınlıklar iç tehdit algılanıyordu ama AK Parti geldi ve insan onuru önemlidir dedi. Başörtü yasağını, katsayı zulmünü kim kaldırdı? Her türlü zulme önce İstanbul önce AK Parti direndi. 12 yıl içinde demokrasileşme paketleriyle büyük devrimlere imza attık. Yeni anayasa ve yeni özgürlükler için hazır mısınız? Özgürlükler nasıl kişiler için önemliyse milletler içinde önemlidir.
Gezi provokasyonlarıyla, 17-25 Aralık kumpaslarıyla, 6-7 Ekim Kobani olaylarıyla kaos ortamı oluşturmak istediler. Bu provokasyonlara karşı AK Parti kadroları dimdik durdu. Ne çapulculara, ne paralel çeteye, ne de vandallara meydanı bırakmadık, bırakmayacağız.
MAKALEDE İLK ÇAĞDIR MUHALEFETE
Öyle bir tuzak halindeyiz ki herkesin teyakkuz halinde olması lazım. Kılıçdaroğlu'nun insanlara sokak çağrısı yaptığı saatlerde paralel çetenin lideri makale yazdı.
28 Şubat zulmünde devlete itaat edin başörtüsü füruattır diyenler. Bu halkın seçtiği hükümeti şikayet ediyorlar. Mavi Marmara şehitleri için İsrail'den izin alınmalıydı denen yine aynı zat.
New York Times'taki makalede ilk çağrı muhalefete benimle ortaklık yaparsınız bu hükümetten kurtulursunuz.
PARALEL LOBİSİ ÇIKTI
İkinci çağrı da Rum, Yahudi, Ermeni lobilerine. Nerede olursa olsun sizin karşınızda izzetle duracağız.
Ermeni ve Rum lobisinden sonra şimdi Paralel lobisi çıktı. Paralel lobaiye sesleniyorum nerede olursanız olun izzetle karşınızda olacağız. Paralel lobisine sesleniyorum: Bu vatana yaptığınız ihanet dolayısıyla zelil olacaksınız.
Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. New York Times'ta yayınlanan makaleyle neden aynı çağrıyı yapıyorsun. Sen ana muhalefet partisi misin? Ana paralel partisi misin?
BAHÇELİ BİRAZ DA PARALELLE İLGİLEN
Bahçeli piramitleri çizmişti. Seslendim ona biraz da paralelle ilgilen diye. Ama ilgilenemezler çünkü işbirliği var.
AYRINTILAR GELECEK..