Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Darbe özlemi

Gezi olaylarını provoke etmesine karşın, amacına ulaşamayan Gazeteci Can Dündar bir skandala imza attı. Daha önce 12 Eylül'de askerlerden gelen brifingler doğrultusunda haber yaptığını itiraf eden Dündar, Almanya'da katıldığı festivalde 12 Eylül'ü özlediğini dile getirdi.
Darbe özlemi
10 Ekim 2013 00:00:00
Gezi olaylarını provoke etmesine karşın, amacına ulaşamayan Gazeteci Can Dündar bir skandala imza attı. Daha önce 12 Eylül'de askerlerden gelen brifingler doğrultusunda haber yaptığını itiraf eden Dündar, Almanya'da katıldığı festivalde 12 Eylül'ü özlediğini dile getirdi.

KENAN ADEM KIZILĞIL/ ANKARA

Gezi olaylarını provoke etmesine karşın, amacına ulaşamayan Can Dündar bir skandala imza attı. Daha önce 12 Eylül'de askerlerden gelen brifingler doğrultusunda haber yaptığını itiraf eden Dündar, Almanya'nın Essen şehrinde düzenlenen Türk-Alman Edebiyat Festivali'nde 'Gezi Olayları' konulu bir sunum yapan Dündar, "Ben 12 Eylül'de de gazeteciydim ve şimdilerde gerçekten 12 Eylül sansürünü özledim" dedi.

Can Dündar'ın bu açıklamasının arkasında darbe özlemi olduğunu ifade eden 12 Eylül sonrası 3 yıl Mamak Cezaevi'nde tutulan ülkücü Lokman Abbasoğlu, "12 Eylül döneminde brifingli haber yaptığını itiraf eden bu kişinin, skandal açıklamasına şaşırmadım. Dündar, darbeciler tarafından her dönem kullanıldığını bu şekilde ortaya koymuş oldu" diye konuştu.

Varlık göstergesi

Darbecilerin halen varlığını sürdürdüğünü vurgulayan Abbasoğlu, Can Dündar'ın arkasındaki gücün de bu darbeciler yapılar olduğunu söyledi. 12 Eylül darbesinin izlerinin silinmediğini de hatırlatan Abbasoğlu, "Devlet içerisinde yapılanmış, darbe taraftarları halen fırsat kollamaktadır. Türkiye geçmişi ile yüzleşse de, darbeciler henüz tasfiye edilmedi. Bu yapılar Can Dündar gibi kişileri kullanarak, kendi varlıklarını ara ara gösteriyorlar" şeklinde konuştu.

Askerler söylüyor biz yazıyorduk

12 Eylül döneminde brifingler aldığını itiraf eden Dündar'ın o konuşması: "Askerle güzel bir düzen vardı aramızda. Asker telefon ediyordu ve bunları koymayın diyordu, bizde koymuyorduk. O konular yokmuş gibi davranıyorduk ve herkes işini biliyordu. Şimdi ise, siz anlarsınız neyin yazılmayacağını deniyor. Böyle olunca da bazı gazete televizyon patronları da, her şeyi onun içine koyuyor. Neyin yasak olduğunu bilemiyorsunuz."

KUTU KUTU KUTU

İşte gezi yalanları

*Annelerin kucağından çocuklarını alıyorlar. Çocukların çığlıklarına tanık oluyorum. Bir katliam hazırlığı bu... Akıl alır gibi değil. Buna inanamıyorum.

*Gerçekten çok kötü şeyler olacak. Bunu başbakan göremiyorsa bizim bir şeyler yapmamız lazım.

*Ben kaç yıldır gazetecilik yapıyorum bu kadar pervasızca yapılmış müdahale görmedim. Biraz önce Vali ile görüştüm "çaresizliğini söyledi."

*Herkesten rica ediyorum. Buraya yardım elini uzatmak için ne mümkünse yapsın. Herkes başbakanı bu çılgınlıktan vazgeçirmek için ne kanalı varsa kullansın.

*Bu meydanı böyle teslim almak böyle zulüm uygulamak, hakikaten hiçbir siyasetçinin göze alabileceği bir şey değil. En basit savaşta bile kadınlar ve çocuklar korunur. Çocukların üstüne gaz atılan bir savaş görmedim. Şu anda tanık oluyorum. Bu akıl alacak bir şey değil. Çocuklar ciyak ciyak ağlıyor.