Danimarka'nın Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, son zamanlarda Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği ile çeşitli Müslüman ülkelerin temsilcilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerinin tekrarlanması üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, dördüncü kez Türk Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
Söz konusu Maslahatgüzar, 18 Ağustos, 21 Ağustos ve 22 Ağustos tarihlerinde de Dışişleri Bakanlığı tarafından ziyaret edilmişti.
Maslahatgüzar ne demek?
Maslahatgüzar (Fransızca: chargé d'affaires), genellikle büyükelçi atanmayan veya atanamayan bir ülkeyle diplomatik ilişkileri yürütmek üzere görevlendirilen veya misyon şefinin yokluğunda ona vekalet eden diplomatı tanımlayan bir terimdir. Bu terim, özellikle büyükelçinin yokluğunda veya iki ülkenin ilişkilerinin zayıf olduğu durumlarda kullanılır. Maslahatgüzarlar, büyükelçinin görevini üstlenen kişilerdir ve genellikle misyonun en yüksek rütbeli ikinci üyesidirler.
Viyana Konvansiyonu'na göre maslahatgüzarların statüsü belirlenmiştir. Modern kullanımda, maslahatgüzarlar kendi ülkelerini temsil ederken, devlet başkanlarını kişisel olarak temsil etmezler. Onlar da diğer diplomatik temsilciler gibi ayrıcalıklara ve dokunulmazlıklara sahiptirler.
Tarih boyunca, maslahatgüzar terimi nadir durumlarda daha geniş bir sorumluluk alanında kullanılmıştır. Örneğin, sömürgecilik döneminde yerleşik bölgelerde daha önemli roller üstlenen maslahatgüzarlar mevcuttu.
Fransızca'da, maslahatgüzar terimi diplomatik olmayan bağlamlarda da, bir kişinin geçici olarak daha az veya daha fazla sorumluluk üstlendiği iş alanlarını tanımlamak için kullanılabilir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.