Danimarka'nın Maslahatgüzarı beşinci kez Dışişleri'ne çağrıldı
Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği ile bazı Müslüman ülkelerin büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerinin devam etmesi nedeniyle Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, beşinci kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
Maslahatgüzar daha önce 18 Ağustos, 21 Ağustos, 22 Ağustos ve 23 Ağustos tarihlerinde de Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın görevleri
Dışişleri Bakanlığının yetki ve sorumlulukları aşağıdaki gibidir:
Türkiye Cumhuriyeti'nin dış politikasının tespiti için hazırlık çalışmaları yapmak ve öneriler sunmak, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen hedef ve prensiplere uygun olarak dış politikayı uygulamak ve koordine etmek.
Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Cumhurbaşkanını yabancı devletler ve uluslararası kuruluşlar nezdinde yetkili temsil makamı olarak temsil etmek, yabancı devletler ve uluslararası kuruluşlarla temas ve müzakereleri ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde yürütmek, Türkiye Cumhuriyeti'nin dış ilişkilerini tüm boyutlarıyla ve ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde kurmak, yürütmek, yönlendirmek, geliştirmek ve ülkenin çıkarlarını korumak.
Devlet organlarının uluslararası temaslarını desteklemek.
1173 sayılı Kanun kapsamında, diğer kamu kurumları tarafından dış politikaya uygun olarak yürütülen yurtdışındaki faaliyetlerin Cumhurbaşkanınca belirlenen politikalara uygunluğunu denetlemek, bu faaliyetleri koordine etmek ve bu faaliyetlere katılmak.
Cumhurbaşkanını uluslararası gelişmeler ve değişen koşullar konusunda bilgilendirmek.
Türkiye Cumhuriyeti hakkında yurtdışında bilgilendirici faaliyetler yürütmek.
Yurtdışında yaşayan vatandaşların hak ve çıkarlarını korumak ve yaşam kalitelerini artırmaya yönelik çalışmalar yapmak, yurtdışındaki vatandaşlara ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tüzel kişilere destek, yardım ve konsolosluk hizmetleri sağlamak.
Milletlerarası Antlaşmalar çerçevesinde, diğer devletler ve uluslararası kuruluşlarla yapılan anlaşmaların, temas, müzakere, yetki belgesi, imza, onay ve tescil süreçlerini ilgili kamu kurumları ile işbirliği içinde yürütmek, bu anlaşmaları muhafaza etmek ve kayıt altına almak, anlaşma taslaklarının mevzuata uygunluğunu incelemek ve görüş bildirmek.
Uluslararası hukukun ve uluslararası içtihadın gelişimini izlemek ve bu süreçlere katkıda bulunmak.
Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu siyasi nitelikli uluslararası davaları Adalet Bakanlığı ile işbirliği yaparak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde takip etmek.
Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil yetkisine sahip olarak belirli bir geçici görevle görevlendirilen temsilciler ve temsil heyetlerine Türkiye'yi bağlayan hususlarda Cumhurbaşkanının talimatlarını iletmek, bu temsilcilerin ve heyetlerin ihtiyaç duyduğu talimatları ilgili bakanlıklar ile istişare ederek belirlemek ve iletmek.
Kamu kurumları tarafından yurtdışında teşkilat kurulması ve dış temsilcilik açılması hakkında görüş bildirmek.
Mali, iktisadi ve diğer teknik konularda ilgili kamu kurumları tarafından yürütülmesi gereken veya statülerinde belirtilen uluslararası kuruluşlarla ilişkili dış temas ve müzakereleri gözetmek, gerektiğinde bu faaliyetlere katılmak.
Diplomatik ve konsolosluk ilişkileri çerçevesinde uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan işleri yerine getirmek.
Uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirmek.
1173 sayılı Kanun çerçevesinde ve Cumhurbaşkanının politikaları doğrultusunda Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine hazırlık çalışmalarını yönlendirmek, izlemek ve koordine etmek; üyelik sonrası çalışmaları koordine etmek.
Kanunlar ve Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile verilen diğer görevleri yerine getirmek.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.