Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.08
Gram Altın
2873.46
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Daima sağduyulu

Demokraside Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Bozdemir: "Bölge halkı sağduyu ile hareket ediyor ve etmeyi sürdürecek. Bu eylemlerin arkasında halk yok. Halk barış istiyor. Halkımız oyunu fark etti."
Daima sağduyulu
30 Haziran 2013 00:00:00
Demokraside Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Bozdemir: "Bölge halkı sağduyu ile hareket ediyor ve etmeyi sürdürecek. Bu eylemlerin arkasında halk yok. Halk barış istiyor. Halkımız oyunu fark etti."

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA-

Lice'ye yapılan saldırılar sonrasında sosyal medyada provokasyon ve yalan haberlerin yapılması akıllara Lice'den Gezi Parkı'na benzer olaylar mı çıkarılmak isteniyor sorusunu akıllarla getirdi. Milat'a konuşan uzmanlar, bölge halkına çok iş düştüğünü, devam eden barış sürecine zarar gelmemesi için sağduyulu hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Uzmanlar, "Lice'den Gezi çıkmaz! Kürtler bu oyunları çok gördü ve bozacaklardır inşallah" diye konuştu.

"Çözümsüzlük isteyenler harekete geçti"

Diyarbakır'ın önemli kanaat önderlerinden Mahmut Erdoğmuş, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunarak, "Dikkat! Çözümsüzlük isteyenler, iç barışına odaklanan Türkiye'yi karıştırmak istiyor. Birlik olarak bu oyunları bozalım. Reyhanlı, Gezi Parkı ve Lice bir birinden farklı eylemler değil" dedi.

"Gezi çıkarmak isteniyor"

Erdoğmuş, sözlerine şu şekilde devam etti: "Çok kolay olmayan çözüm bu konuma geldi. 6 ay kan dökülmedi, analar ağlamadı, ocaklar sönmedi diye rahatsız olanlar ise halen pusuda. Reyhanlı ve Gezi Parkı üzerinden nasıl süreci baltalamak istediyseler, şimdi Lice üzerinden kargaşa arayışı içerisine girecekler. Provokasyon için fırsat kollayanların oyununu, dik ve diri durarak bozalım."

"Siyasi cenah dikkatli olmalı"

AK Parti ve BDP'ye de büyük görevler düştüğünü ifade eden Erdoğmuş, "Hükümet olayın derinine inerek çok kapsamlı bir araştırma başlatmalı, BDP ise gençliğini gerilimden uzak tutarak çözüm sürecine en büyük desteğini sağlamalıdır. açıklamalar ile kaos arayışı içerisinde olanların ekmeğine yağ sürecektir" diye konuştu.