Daeş'e karşı silahlandırılacaklar!
Türkiye terör örgütü PKK ile şehir merkezlerinde ve kırsalda mücadele ederken, Kilis'e düşen roket mermileri yeni bir tehdit oluşturuyor. DAEŞtarafından atılan mermiler bugüne kadar Kilis'te 17 kişinin ölümüne sebep oldu.
ÇÖZÜM SİLAHLANDIRILMIŞ İHA'LAR
Konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi Ankara TemsilcisiDeniz Zeyrek'e konuşan Savunma SanayiiMüsteşarı İsmail Demir, bu tür saldırılara önlem almanın zor olduğunu belirterek, şimdilik en kestirme yolun silahlandırılmış İHA'lar olduğunu söyledi.
"DAEŞ'ten gelen Katyuşalar Türkiye için yeni bir tehdit. Bunlar teknolojiyle önceden fark edilip müdahale edilmesi zor unsurlar. Bu tür ilkel sistemlerle aktif mücadele eden ülkeler var ancak belli oranda başarı sağlanıyor" diyen Demir, en doğru yönteminbölgeyi ve hareketli tehditleri izleyip anında vuracak kabiliyete sahip silahlı İHA'largibi bir sistemin kullanılması olduğunu vurguladı.
OBÜSLERİN YANISIRA ROKET SİSTEMLERİYLE DE SINIRÖTESİNE MÜDAHALE EDİLEBİLİR
Müsteşar İsmail Demir, bir komuta kontrol, hedef belirleme ve hangi silahın hangi aşamada aktif olacağını bilen bir karar sisteminin olduğunu belirterek, "örneğin sınır ötesi hedefler Fırtına obüsleri kullanıldı. Bu komuta kararıdır" dedi. Demir, sınır ötesine müdahale edebilecek roket sistemlerinin olduğunu da ifade etti.
GEÇMİŞTE "NEREDEN ALIRIZ" DİYORDUK, ŞİMDİ "NEYİ NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ" DİYORUZ
Savunma sanayisindeki yerli projelerle ilgili yerli atılıma dikkat çeken İsmail Demir, bakış açılarını "insan yapısıysa biz daha iyisini yapabiliriz" şeklinde özetledi.
Yerli füzede menzilin artacağını, denizaltı çalışmalarının sürdüğünü, 2018'de HÜRKUŞ'un yuvasında olacağını müjdeleyen Demir, "geçmişte talep geldiğinde 'nereden alırız' diye bakardık. Artık 'neyi nasıl geliştirebiliriz' modundayız" ifadelerini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.