Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2873.83
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

DAEŞ, reklam yapmaya çalışıyor

Las Vegas'ta onlarca kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı bireysel bir eylem olurken DAEŞ'in söz konusu saldırıyı üstlenmesi, DAEŞ'in reklam yapmaya çalıştığı yorumlarına neden oldu.
DAEŞ, reklam yapmaya çalışıyor
04 Ekim 2017 11:46:00
Las Vegas'ta onlarca kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı bireysel bir eylem olurken DAEŞ'in söz konusu saldırıyı üstlenmesi, DAEŞ'in reklam yapmaya çalıştığı yorumlarına neden oldu.

Ezgi ÇelikAnkara

ABD'de bireysel silahlanma önlenmeli

Akademisyenler, ABD'de bireysel silahlanmanın bir toplum hastalığı olduğunu belirterek bireysel silahlanma ve gevşek silahlanma yasalarına ilişkin tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

"DAEŞ, reklam yapıyor"

Konuya ilişkin görüşlerini belirten Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Onulduran, Las Vegas'ta yaşanan kanlı saldırının siyasi bir mesaj içermediğini belirtti. Onulduran, "ABD'de silahlanma bir toplum hastalığıdır" dedi. Onulduran, DAEŞ'in üstlenmesine ilişkin ise "Las Vegas saldırısını DAEŞ'in üstlenmesinin gerçeklik payı yoktur. Bu iddia DAEŞ tarafından reklam amacıyla ortaya atılmıştır" dedi.

"Saldırı bireysel terörizmdir"

Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Cengiz Okman da ABD'de yaşanan kanlı saldırıyı "bireysel terörizm" olarak yorumladı. Amerika'nın bu tür eylemlere daha öncede şahit olduğunu hatırlatan Okman, "ABD'de psikolojik bozukluk ve herhangi bir saplantı bu tür kanlı eylemlere sebebiyet veriyor. DAEŞ'in saldırıyı üstlenmesine ilişkin konuşan Okman, "DAEŞ'in bu saldırıyı üstlenmesi Müslümanlar ile ilişkilendirilemez. Onlar herhangi bir dinin temsilcisi sayılamaz. Ayrıca "Bu saldırıyı üstleniyorum" demek ABD'de vahşi kabul edilen çok örneğine de rastlanan hareketleri de üstleniyorum demektir. Bu saldırı sosyolojik ve psikolojik bir bozukluğun ifadesidir. DAEŞ ile ilişkilendirilemez" şeklinde konuştu.

Saldırgan DEAŞ'lı değil

ABD'deki katliamı sonra DEAŞ üstlense de gerçekler kısa süre sonra ortaya çıktı. Las Vegas'ta ünlü Mandalay Bay Oteli'nin 32. katından otomatik silahlarla ateş açarak yarattığı katliamda 50'den fazla kişinin ölümüne sebep olan zanlının DEAŞ'lı olmadığı FBI tarafından resmen açıklandı. Saldıran sonra intihar eden Stephen Paddock'ın kumar oynamayı seven kendi halinde biri olduğu belirlendi. 58 kişinin katili saldırganın pilotluk ve avcılık lisansı olduğu ve aynı zamanda 2 uçağı bulunduğu ifade edildi.