Dolar (USD)
34.04
Euro (EUR)
37.56
Gram Altın
2751.46
BIST 100
9624.04
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CW Enerji, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bir firmanın çatısına GES kurdu

CW Enerji, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bir firmayla yaptığı anlaşma çerçevesinde, firmanın çatısına güneş enerji santrali (GES) kurdu.
CW Enerji, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bir firmanın çatısına GES kurdu
12 Ağustos 2024 12:47:04
CW Enerji, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bir firmayla yaptığı anlaşma çerçevesinde, firmanın çatısına güneş enerji santrali (GES) kurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, CW Enerji panelleriyle bir firma daha enerjisini güneşten sağlayacak.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren firma, çatısına kurulan GES'le yılda yaklaşık 133 ağacın atmosferden uzaklaştırdığı miktara eşit 878 bin 954 kilogram karbondioksit salımını önleyecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Üst Yöneticisi Volkan Yılmaz, günümüz dünyasında enerji ihtiyacının giderek arttığını ve artık çevreye duyarlı ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının öneminin de her geçen gün daha fazla anlaşılır hale geldiğini belirtti.

Çevre dostu enerji kaynağı güneş enerjisinin sürdürülebilir geleceğin anahtarı olarak öne çıktığına dikkati çeken Yılmaz, "İklim değişikliği, fosil yakıtların zararları ve sınırlı olması dünya genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgiyi artırıyor. Bu bağlamda güneş enerjisi, sürdürülebilir ve temiz bir enerji kaynağı olarak büyük bir potansiyele sahip. Güneş enerji santralleri hem çevreye dost hem de ekonomik açıdan avantajlı enerji üretim yöntemi olarak büyük bir avantaj sağlıyor." ifadelerini kullandı.

- İklim değişikliği ile mücadeleye katkı

Güneş enerji santrallerinin karbon salımını azaltarak çevreye zararı en aza indirdiğini dile getiren Yılmaz, fosil yakıtlarla karşılaştırıldığında güneş enerjisinin üretimi sırasında atmosfere zararlı gazlar salınmadığını kaydetti.

Böylece hem hava kalitesinin korunduğunu hem de iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlandığını belirten Yılmaz, "Güneş enerji santralleri sürdürülebilir bir geleceğin inşasında kritik bir rol oynuyor. Bu çerçeve de CW Enerji olarak firma çatılarını GES ile donatmaya devam ediyoruz. Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bir firma ile de anlaşma yaptık ve güneş enerji santrali kurulumu tamamlandı. GES ile firma yılda yaklaşık 133 ağacın atmosferden uzaklaştırdığı miktara eşit olan 878.954 kg karbondioksit salınımını önleyecek." değerlendirmesinde bulundu.