Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2427.87
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısı Pakistan'da sevinçle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turundaki başarısı, Pakistan'daki liderler, siyasetçiler, sanatçılar, sivil toplum örgütleri ve burada yaşayan Türkler tarafından sevinçle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısı Pakistan'da sevinçle karşılandı
29 May 2023 17:50:16
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turundaki başarısı, Pakistan'daki liderler, siyasetçiler, sanatçılar, sivil toplum örgütleri ve burada yaşayan Türkler tarafından sevinçle karşılandı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Başbakan Şahbaz Şerif, Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, muhalefetteki Cemaat-i İslami Partisi lideri Siracül Hak ve eski Başbakan İmran Han, seçim başarısı dolayısıyla Erdoğan'ı ilk tebrik edenler arasında yer aldı.

Pakistan'daki büyük yardım kuruluşlarından Hubeyb Vakfının sosyal medya hesabından Türkçe yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanımız zaferiniz mübarek olsun.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Erdoğan’ın zaferinin sadece Türkiye için bir dönüm noktası değil, tüm İslam ümmeti için önemli olduğuna işaret edildi.

Ses sanatçısı Asad Kureyşi, sosyal medyadan Erdoğan’ın seçimi kazanmasına ilişkin haber ve görselleri paylaşarak, sevincini vurguladı.

Milyonlarca takipçisi bulunan gazeteci ve televizyon sunucusu Sabir Şakir de Twitter’dan Erdoğan’ın seçimi kazanmasını sevinçle karşılayanlar arasında yer aldı.

Türkiye Mezunlar Derneği Başkanı Seyfül İslam, paylaştığı mesajında, seçimlerin sadece Türkiye için değil tüm dünya için önemli olduğuna işaret ederek, Erdoğan'ın seçim zaferini kutladı.

"Pakistan dostu" vurgusu

Muhalefetteki Pakistan Adalet Hareketi Partisi lideri eski Başbakan İmran Han, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Pakistan'ın dostu olarak kabul edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiğini belirterek, 5 yıllık yeni dönemin Türkiye halkına refah getirmesini diledi.

İktidardaki Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) Genel Başkan Yardımcısı ve eski Başbakan Navaz Şerif'in kızı Meryem Navaz, Erdoğan'ın zaferinin Türk halkının güven ve desteğinin bir kanıtı olduğunu vurguladı.

Meryem Navaz, Pakistan ve Türkiye'nin koparılamaz kardeşlik ve dostluk bağını paylaştığına işaret ederek, iki ülke arasındaki bağların gelecek yıllarda daha da güçleneceğine inandığına dikkati çekti.

Senatör Faysal Cavid Han da sosyal medyadan Türkçe yaptığı paylaşımda, "Recep Tayyip Erdoğan'ı üçüncü kez Türkiye Cumhurbaşkanı olarak hak ettiği zaferden dolayı tebrik ediyoruz. Pakistan'dan çok dualar." ifadelerine yer verdi.

Eski Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari de Erdoğan’ın seçim zaferinin, onun Türk halkı tarafından sevildiğinin bir tezahürü olduğunu belirterek, Erdoğan’ı tebrik etti.