Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti Türk mallarına ilgiyi patlattı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika'ya yaptığı ziyaretler ve Türk işadamlarının çalışkanlığı, bu kıtadan Türk mallarına yönelik ilgiyi de patlattı. 10 yıldır Sudan'da faaliyet gösteren GalaxySudan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Keskin, Hartum'da Türk malı talebini karşılayabilmek için personel sayısını ve Türk malı ithalatını ikiye katladıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti Türk mallarına ilgiyi patlattı
17 Şubat 2018 16:27:00
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika'ya yaptığı ziyaretler ve Türk işadamlarının çalışkanlığı, bu kıtadan Türk mallarına yönelik ilgiyi de patlattı. 10 yıldır Sudan'da faaliyet gösteren GalaxySudan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Keskin, Hartum'da Türk malı talebini karşılayabilmek için personel sayısını ve Türk malı ithalatını ikiye katladıklarını söyledi.

Türkiye, neredeyse bir asırdır unuttuğumuz Afrika'da şu anda dünyada en çok diplomatik temsilciliği bulunan dört ülkeden biri. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kıtada Türk kamu görevlileri, yardım kuruluşları ve işadamlarının neredeyse adım atmadığı toprak kalmadı. Atılan doğru adımlar ve yapılan iyi işler, Türkiye ve Türk işadamlarına her türlü kapının da açılmasını sağladı. Onlardan biri olan 1978 Tokat doğumlu işadamı Hasan Keskin, 2009 yılında yönetici olarak gittiği Sudan'daki tecrübelerini yatırıma dönüştürdü. Eşi ve çocuklarıyla yaşadığı Sudan'da, bu ülkede 2008 yılında kurulmuş olan GalaxySudan'ı satın alan Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son ziyareti sonrasında Türkiye'ye ve Türk mallarına yönelik talebi karşılamakta zorluk çektiklerini söyledi. Özellikle inşaat ve ev mobilyaları sektörlerinde önde giden Türk malları için yeni pazarlar oluşturmaya devam ettiklerini kaydeden Keskin, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Aralık 2017'de gerçekleştirdiği ziyaretle birlikte ülkemiz ve Sudan arasında artarak devam eden işbirliğinin ticari alanda da olumlu sonuçlarını görmekteyiz. Cumhurbaşkanımızın ziyareti sonrası Sudan'lıların bize olan sevgisi ve güven duygusu büyüyor, bunu hem Sudan yönetimi ve kurumları ile olan ilişkilerimizde hem de vatandaşlarla olan ticari, insani ilişkilerimizde fark ediyoruz" dedi. İŞADAMI DEĞİL İYİLİK ELÇİSİYİZ

Bölgede Türk işadamı olarak sadece ticaret kurallarına değil, insan ilişkileri ve sosyal hayatlarına da önem verdiklerini kaydeden Keskin, Hartum'daki yaklaşık 4 bin Türk vatandaşı ile Sudanlılar arasında çok kuvvetli bağlar oluştuğunu anlattı: "Bizim Türk yatırımcılar olarak iki sorumluluğumuz var, birincisi yatırımlarımızla ülkemizin ithalatına katkı sağlamak, ikinci sorumluluğumuz da iş prensiplerimiz, sosyal hayatımız ve insanı ilişkilerimizle Sudan'la ülkemiz arasındaki iş birliğinin her alanda gelişmesine katkı sağlamak. Cumhurbaşkanımız Sudan başta olmak üzere tüm Afrika'yı çok önemsiyor, öncelikle insani yatırımlar, Afrika coğrafyası ile kardeşlik ilişkilerimizin güçlenmesi ve sonrasında bölgenin kaynaklarının yine bu bölgenin insanlarının istifadesine sunulması. Sadece yatırımcı değil aynı zamanda her birimiz ülkemizin bu bölgelerdeki iyilik elçileriyiz. İnsani değerlerimiz tarihi ve kültürel geçmişimiz bize nerede yardıma ihtiyacı olan hakkı hukuku çiğnenen birisi varsa onun yanında olmayı emrediyor" TÜM MALLAR TÜRKİYE'DEN İTHAL u2028

SUDAN'da Türk mallarına olan talebi karşılayabilmek için kurumsal yapılarını, endüstriyel ekipmanlarını yenilediklerini ve personel sayısını iki kat artırdıkları kaydeden işadamı Hasan Keskin, Türkiye'nin Afrika pazarında özellikle inşaat ve ev mobilyaları sektörlerinde rüştünü ispatladığını, sıranın yeni pazarlara geldiğini söyledi. Bu ülkeye Pvc Kapılar, Çelik Kapı, Kompozit Kapılar, Ahşap Kapılar, Mutfak, Masa ve Sandalye, TV Üniteleri, Mobilya, Koltuk Takımları, Yatak Odaları, Çocuk Odaları, Korkuluklar, Bölme, Izgara, Faceted Cladding, Cam Kapı, Pencere Kasa, Çelik Korkuluk, Otomatik Kayar Kapı getirdiklerini kaydeden Keskin, şunları söyledi:

"Türkiyemizden ithal ettiğimiz Türk Mallarının kalitesini mobilya ve dekorasyon sektöründe ispat ettik ve yeni iş alanları olarak Ofis Mobilyaları, Ev mobilyaları, PVC pencere kapı sistemleri, Çelik kapı ve Demir Ferforce ürünlerini faaliyet alanımıza dahil ettik. Sudan'ın başkenti Hartum'da kurulu olan şirketimiz, faaliyet alanındaki hammadde ve tedariklerin tamamını Türkiye'den ihraç ediyor. Bu vesileyle ziyaretleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sudan'ın kalkınmasına odaklanan çalışmalarıyla milli gururumuz olan kamu kurum ve kuruluşlarına, dört binin üzerindeki Türk nüfusunun himayesini üstlenen Büyükelçiliğimize, Sudan'daki Türk yatırımcıları bir araya getiren İş adamları derneklerimize, insani ve kültürel çalışmalarıyla iftihar ettiğimiz sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ederiz"