Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Guta resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 6. İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Guta resti
08 Nisan 2018 18:30:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 6. İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van 6. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizden önce böyle bir salon var mıydı? Depremde zarar gören stadyumu da yapacağız. Bugün Gençlik ve Spor Bakanım ile onu da konuştum. Terör örgütünün zulmünden kurtulmuş şehrin nasıl gelişlebileceğinin en güzel örneği hepimizin gözü önündedir. Geçen yıl truzimde Van adeta patlama yaşadı. Van'da yeni bir döneme adım atıyoruz. Van'da çalmadık kapı bırakmayacağız. Van'a Iran'dan son 14 günde gelen turist sayısı 169 bin" dedi.

"4 bin 17 terörist etkisiz hale getirildi"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sınıra gittik, Reyhanlı'ya ve orada İbrahim Tatlıses sağolsun coştu. Yaylalar biliyorsunuz askerin türküsüdür. 'Afrin'i dolaşta gel' dedi. Orada da bırakmadı 'Münbiç'i dolaşta gel' dedi. Buradaki mazlumların ahını dindirene kadar devam. Afrin'de bugün son rakamları aldık ; 4 bin 17 teröristi etkisiz hale getirdik. Kuzey Irak'ta 323 teröristi etkisiz hale getirdik.

Çevremizde oynanan oyunları görüyorsunuz. Üzerimizde oynanan tüm oyunlara rağmen biz bu tuzağa düşmedik düşmeyeceğiz. Şehitlerimzi son nefesini verirken hangi mezhepten olduğuna bakmıyorlardı. Ne FETÖ'nün pararlel devletine ne de bölücü terörün özerkliğine yer yoktur. Biz ömrümüzü bu tür ayrımcılıklarla mücadeleye harcadık. Milletimizin tamamının hakkını ve hukukunu korumak için demokrasi, özgürlük düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz."

"Ey Batı neredesin?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da yaşananlara bakarak hala Türkiye'yi eleştirenler demokrasiden nasibini alamamışlardır. Doğu Guta'da çocuklar şehit edildi. Ey Batı neredesin? Ey Batı ne dersen de biz doğru bildiğimiz yolda inanarak yürüyeceğiz. Terörle demokrasinin, özgürlüğün, zenginliğin olamayacağını görmek için daha ne yaşanmalı. Türkiye'ye karşı düşmanlıklarını gizlemeyenler aynı cephede toplanıyorsa sözün bittiği yere gelmişiz demektir" diye konuştu.