Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.23
Gram Altın
2991.96
BIST 100
8864.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Joe Biden ile görüştü

11 Temmuz 2023 18:54:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi için bulunduğu Litvanya'da ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi. ı. Görüşme öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir süreci başlatıyoruz" vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'nde NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin başında, yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla kendisini arayarak ilettiği tebrik mesajı için Biden'a teşekkür etti.

'Süreç yeni başlıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme öncesi basına yaptığı açıklamada, ABD Başkanı'na takılarak, "Önceki görüşmelerimiz ısınma turlarıydı, yeni süreç başlıyor" dedi.

'Benim için yeni 5 yıllık süreç başladı, size de şimdiden başarılar'

Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sayın Başkan, değerli dostum. Görevime yeniden seçilmem dolayısıyla aradığınız ve ilettiğiniz tebrik mesajı sebebiyle şahsım ve milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Önceki görüşmelerimiz ısınma turlarıydı, yeni süreç başlıyor. Benim için yeni süreç 5 yıllık bir süreç, sizde de seçim hazırlıkları var size de şimdiden başarılar diliyorum."

Biden'dan Erdoğan'a: Umarım 5 yıl daha çalışırız

Biden ise Erdoğan'ın sözlerine gülerek, "Umarım 5 yıl daha beraber çalışırız" yanıtını verdi.

Stoltenberg'ten Ukrayna'ya NATO'ya katılım daveti

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme