Dolar (USD)
34.18
Euro (EUR)
38.19
Gram Altın
2922.76
BIST 100
9748.85
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hamaney'in danışmanından Türkiye açıklaması

İran'da cumhurbaşkanı adayı olan Hamaney'in danışmanı Dehkan, "Türkiye hem ortağımız hem rakibimiz" dedi.
Hamaney'in danışmanından Türkiye açıklaması
19 May 2021 12:29:11
İran'da cumhurbaşkanı adayı olan Hamaney'in danışmanı Dehkan, "Türkiye hem ortağımız hem rakibimiz" dedi.

İran'da 18 Haziran'da yapılacak 13. cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olan ve Hasan Ruhani'nin birinci hükümetinde Savunma Bakanlığı da yapan Dehkan, Ankara-Tahran ilişkilerini, ülkenin ekonomik sorunları, bölgesel ve uluslararası ilişkileri ile buna dair çözüm önerilerini AA muhabirine anlattı.

Cumhurbaşkanı olması halinde önceliğinin komşular, Müslüman ülkeler ve ardından da kendileriyle iş birliği yapacak ülkelerle ilişki kurmaları gerektiğini dile getiren Dehkan, "Ülkenin etrafına duvar örüp dünyanın her köşesiyle irtibatı kesemezsiniz. Böyle bir ülkede yaşanmaz. Dünya ile irtibatı koparan bir ülke büyüme ve kalkınma beklentisi içinde olmamalı. Kendimizi insani kazanımlardan mahrum bırakmaya hakkımız yok. Kendimizi dünyadaki gelişmelerle uyumlu hale getirmeliyiz. Teknolojik ve ilerleme alanında dünya ile aramıza mesafe girmesine izin vermemeliyiz. Çünkü bu durumda yoksul ve geri kalmış bir ülke oluruz." ifadelerini kullandı.

Dehkan, Ankara ve Tahran ilişkileriyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Türkiye hem ortağımız hem rakibimiz. Türkiye ile birçok ortak yönümüz ve iş birliği alanımız var ancak bölgesel ve uluslararası düzeyde rakibiz. Bu rekabet ve iş birliği dengeli bir şekilde yürütülmelidir."